Jovetić nije u planovima De Bura, transfer sve realnija opcija

Italijanski mediji prenose da Jovetić nije u ozbiljnim planovima novog trenera Franka de Bura, kao i da Inter čini sve da izbjegne da plati Mančester sitiju 14,5 miliona eura
103 pregleda 12 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Inter.it
Stevan Jovetić, Foto: Inter.it
Ažurirano: 22.08.2016. 17:01h

Stevan Jovetić je Interov premijerni meč u Seriji A protiv Kjeva presjedio na klupi, što bi mogla da bude jasna poruka kluba da je crnogorski napadač na izlaznim vratima.

Do kraja ljetnjeg prelaznog roka je ostalo još sedam dana dana i ima dovoljno vremena da Jovetić napusti Milano, što je izgleda volja i Intera i našeg fudbalera.

Italijanski mediji prenose da Jovetić nije u ozbiljnim planovima novog trenera Franka de Bura, kao i da Inter čini sve da izbjegne da plati Mančester sitiju 14,5 miliona eura.

Tačnije, ako Jovetić zaigra i minut za „crno-plave” u ovoj sezoni aktiviraće se klauzula po kojoj Inter mora da ga otkupi, pa je jasno zašto je De Bur bivšeg fudbalera Fiorentine ostavio na klupi u Veroni, iako je Inter cijelo drugo poluvrijeme jurio rezultat i na kraju izgubio sa 2:0.

Zbog svega navedenog, odlazak Jovetića je realan, a Inter sada traži kupca čiji novac bi bukvalno samo prebacio na račun „građana” i makar ostao na nuli kada je u pitanju ovaj transfer koji je prošlog ljeta dogovoren pozajmicom s obavezom otkupa.

A ko su zainteresovani klubovi? Novinari sa Apenina navode da Jovetića želi Napoli, kojem nije uspio plan da dovede Maura Ikardija.

Napolitanci trenutno imaju dva napadača u timu (Manola Gabjadinija i Arkadijuša Milika), pa trener Mauricio Sari traži još nekog ko bi pojačao konkurenciju u ofanzivnom dijelu u kojem su još i Hose Kaljehon, Lorenco Insinje i Dris Mertens.

"Kalćomerkato" ističe da vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis sprema ponudu od 13 miliona i da se Inter pita da li će da je prihvati ili da čeka neku bolju i rizikuje.

Opcija je i Fiorentina, u kojoj je Jovetić i postao jedan od najtraženijih napadača u Seriji A, ali je problem što "viola" ne može sebi da priušti da plati 14,5 miliona eura, niti da fudbaleru da minimalnu platu od tri miliona eura po sezoni. Moguć je i povratak u Englesku - spekuliše se da su u pitanju Totenhem i član Čempionšipa Njukasl.

Nijedan od ova dva kluba, međutim, nije spreman da otkupi Jovetića, već da ga dovede na pozajmicu.

Bonus video: