Pehar za kolašinski Balkan

Kolašinci su do prvog trofeja na Murini došli boljim izvođenjem penala u finalu sa braniocem pehara, Eloksir luxal SNP iz Berana, nakon što poslije 40 minuta nije bilo pobjednika (2:2)
72 pregleda 1 komentar(a)
Murino, Foto: Privatna galerija
Murino, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 22.08.2016. 13:12h

Trijumfom kolašinske ekipe Balkan, u Murini je završeno 18. izdanje Memorijalnog futsal turnira „Nikada vas nećemo zaboraviti - Murino 2016”.

Kolašinci su do prvog trofeja na Murini došli boljim izvođenjem penala u finalu sa braniocem pehara, Eloksir luxal SNP iz Berana, nakon što poslije 40 minuta nije bilo pobjednika (2:2).

„Prezadovoljni smo kvalitetom i odzivom ekipa koji je turnir na Murini učinio najvećim na sjeveru države. I publika je u velikom broju ispratila utakmice, kako od grupne faze i nadmetanja 27 ekipa za ulazak u plej-of, tako i u nokaut fazi, u kojoj su tribine novog Sportskog centra bile ispunjene”.

„U omladinskoj konkurenciji pobjednik turnira je Dela Maris Murino, koji je u finalu bio bolji od ekipe Lob Berane”, kazao je Zoran Knežević, direktor NVO Nikada vas nećemo zaboraviti.

Poput prethodnih izdanja i ove sezone je kvalitetu turnira na Murini u pomen stradalima u NATO bombardovanju ove varošice doprinio veliki broj ekipa od Podgorice, preko Kolašina, Bijelog Polja, Berana, do susjednih opština Andrijevice i Gusinja.

Najbolji igrač bio je Gvozden Loncović iz pobjedničke ekipe, dok je za najboljeg golmana nagradu primio Eldin Bećić iz drugoplasiranog tima.

„Potrudili smo se da budemo dobri domaćini, a učesnicima se zahvaljujemo na fer-pleju i prikazanoj igri. Želimo da se zahvalimo i sponzorima, koji su omogućili da se 19 dana na Murini gleda dobar futsal, a to su SO Plav, NVO Čovjekoljublje, te firme MPM (Kozmetiks), Uni Monte, KO-DE i stomatološka ordinacija Venco i Rade Mićović, Stambeno doo i Dekor Iva iz Nikšića, Dela Maris (Bijelo Polje, poslovna jedinica Murino), murinski kafe-bar Laguna, ćevabdžinica ‘Maka’ iz Plava, Ortak prevozu Berane, Demokratskom frontu, DPS Murino, Draženu Paunoviću, Batu Cakoviću i JU Centar za kulturu i sport ‘Mihailo Lalić’ Andrijevica”, zaključio je Knežević.

Bonus video: