Modrić: Želim da osvojim Svjetsko klupsko prvenstvo

639 pregleda 3 komentar(a)
Modrić, Foto: Reuters
Modrić, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2018. 10:12h

Utakmicom između Kašime i Gvadalahare danas u Abu Dabiju počinje Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo.

Titulu brani Real Madrid - Madriđani su favoriti da i ove godine podignu pehar namijenjen najboljoj ekipi.

Uoči početka takmičenja, fudbaler Reala, Luka Modrić kazao je da bi osvajanjem titule godinu završio na najbolji mogući način.

"Uoči tog turnira se osjećam mnogo bolje nego na početku sezone. Teško sam ponovo pronalazio ritam poslije iscrpljujućeg Svjetskog prvenstva. Bio sam fizički i psihički istrošen", kazao je Modrić za Fifin zvanični sajt.

Ukoliko trijumfuje, Real će treći put uzastopno osvojiti Svjetsko klupsko prvenstvo.

"Najvažniji je tim, najbitnije je da grupa u cjelini igra dobro, a ja ću se truditi da pomognem na sve načine. Moj jedini cilj je sada osvajanje tog prvenstva. To nam je važno takmičenje, a vidjećemo šta će se događati na individualnom nivou", rekao je hrvatski vezista.

Real ove sezone igra loše - "kraljevski" klub je na četvrtom mjestu u Primeri. U Ligi šampiona su, i pored poraza u srijedu od CSKA 3:0, izborili plasman u osminu finala.

"Na terenu nastojimo da budemo što više jedan uz drugog. Mislim da smo u tome postali bolji pod Solarijem. Još uvijek postoje stvari u kojima moramo da budemo bolji, ali u Abu Dabi putujemo u prilično dobroj formi. Motivisani smo kad god se igra za trofej", zaključio je Modrić.

Bonus video: