Čelsi prati Siti i Junajted, remi Lestera i Arsenala

Junajted i Siti su slavili u prva dva kola i najavili juriš na titulu, a Konteov Čelsi ne želi da zaostaje - "plavci" golovima u posljednjih 10 minuta preokrenuli protiv Votforda
0 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters
Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.08.2016. 18:35h

Fantastičnim preokretom u posljednjih 10 minuta, golovima napadača Bačuajia i Dijega Koste, Čelsi je slavio na gostovanju Votfordu i upisao drugu pobjedu pod Antonijom Konteom.

Junajted i Siti su slavili u prva dva kola i najavili juriš na titulu, a Konteov Čelsi ne želi da zaostaje.

"Plavci" su Herdfordšajru primili gol pola sata prije kraja, u 90 odsto slučajeva prošle sezone to bi značilo siguran poraz, ali su Konteovi momci jednostavno odbili da izgube. Rezervista Bačuaji je u 80. minutu prikucao loptu u mrežu nakon udarca Azara, da bi još jedan rezervista, Fabregas, tri minuta prije kraja fantastičnim pasom sa svoje polovine lansirao Kostu, koji nije pogriješio - 1:2.

Konte je slavio pobjedu, ali i Dijega Kostu, čiji je gol bio odlučujući i u prvom kolu protiv Vest Hema, tada u 89. minutu.

"Sve čestitke fudbalerima, pokazali su nevjerovatan timski duh, nevjerovatnu pripadnost grupi. Hvala i navijačima, koji su nas bodrili kada nam nije išlo", kazao je Konte, koji je nadmudrio zemljaka na klupi Votforda, Valtera Macarija.

Liverpul, očigledno, nije spreman da napadne titulu - "redsi" su u prvom kolu oduševili na gostovanju Arsenalu (pobjeda 4:3), da bi danas razočarali na gostovanju Barnliju (poraz 2:0). Iako je možda rano za ocjene, ekipa koja u prva dva kola primi pet golova, u bilo kojoj ligi, teško može da puca na najviše ciljeve.

A Totenhem je ozbiljan, baš kao i prošle sezone - "sparsi" su u londonskom derbiju dugo lomili otpor Kristal Palasa i slomili su ga sedam minuta prije kraja, golom Kenijca Viktora Vanjame, na asistenciju Harija Kejna.

Mančester siti je nastavio pobjedničku seriju pod novim trenerom Pepom Gvardiolom - "građani" su na gostovanju Stouku zabilježili treću pobjedu na trećoj utakmici ove sezone (4:1).

Na dva meča u Premijer ligi i jedan u kvalifikacijama za Ligu šampiona Siti je postigao 11 golova, od kojih je Kun Aguero sam dao šest.

Argentinac je preuzeo odgovornost na stadionu "Britanija" i u 27. minutu realizovao penal, iako je samo tri dana ranije u Bukureštu dva puta promašio sa bijele tačke.

U 27. minutu, nakon slobodnog udarca De Brujnea, Aguero je povećao na 2:0, prije nego što je nekadašnji Gvardiolin učenik u Barseloni, Bojan Krkić, početkom nastavka, takođe iz penala (više nego sumnjivog), smanjio na 2:1.

Rezultatska neizvjesnost je trajala, ali je nije bilo na terenu - Španac Nolito je sa dva gola u finišu, u 86. i petom minutu sudijske nadoknade, donio Sitiju u ubjedljivu pobjedu i prvo mjesto na tabeli nakon tri kola, zbog bolje gol-razlike u odnosu na Mančester junajted.

"Šta da kažem, osim da sam srećan čovjek što treniram ovako dobre fudbalere", otelo se Gvardioli nakon utakmice.

Junajted je noć ranije golovima Ibrahimovića slavio protiv Sautemptona sa 2:0, a danas i sjutra igraju se preostali mečevi 2. kola.

A u derbiju pobjednika nije bilo - Lester i Arsenal su nakon poraza u prvom kolu sada odigrali bez golova.

Lesteru je pripalo prvo, Arsenalu drugo poluvrijeme, a najbolju šansu imao je Rijad Marez, koji je u sudijskoj nadoknadi desnom nogom šutirao pravo u Petra Čeha.

Danas

Lester - Arsenal 0:0

Stouk - Mančester siti 1:4

Krkić 46 (penal) - Aguero 27 (penal), 36, Nolito 86, 90+5.

Barnli - Liverpul 2:0

Vouks 2, Grej 37.

Svonsi - Hal 0:2

Melouni 79, Ernandes 90+2.

Totenhem - Kristal Palas 1:0

Vanjama 83.

Votford - Čelsi 1:2

Kapue 55. - Bačuaji 80, Kosta 87.

VBA - Everton 1:2

Mekoli 9. - Miraljas 45+2, Bari 60.

Nedjelja

Sanderlend - Midlsbro (14.30)

Vest Hem - Bornmut (17)

Petak:

Mančester junajted - Sautempton 2:0 (1:0)

Bonus video: