Grof iz Ređo Emilije cilja evropsko proljeće

1 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: Crvena zvezda
Miodrag Grof Božović, Foto: Crvena zvezda
Ažurirano: 18.08.2016. 10:29h

Liga Evrope, posljednji "filter" - pet ekipa iz nekadašnje Jugoslavije imaju šansu da obezbijede proljeće u Evropi, uz zagrebečaki Dinamo koji je to već ostvario, samo se još ne zna da li će igrati Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Crvena zvezda, Vojvodina, Hajduk iz Splita, zagrebačka Lokomotiva i makedonska Škendija igraju večeras prve utakmice plej-of faze kvalifikacija za LE.

Zvezda Miodraga Božovića ima težak posao protiv italijanskog Sasuola, a prva utakmica je večeras u Ređo Emiliji (20.45).

"Sasuolo je ekipa za respekt, jer je uradila puno dobrih stvari u Seriji A u minule dvije sezone. Ipak, ne radi se o timu od kojeg treba da klecaju noge i Zvezda ima svoju šansu", poručio je Dejan Stanković, legendarni vezista Zvezde koji se proslavio u Italiji, noseći dresove Lacija i Intera.

Mladi reprezentativac Italije Domeniko Berardi najveća je prijetnja Crvenoj zvezdi, a možda zaigra i iskusni Alesando Matri, koji je juče potpisao za Sasuolo.

"Ne strahujemo od Sasuola", poručio je Grof Božović.

Vojvodina dočekuje respektabilni holandski tim, AZ Alkmar, dok Hajduk gostuje Makabiju u Tel Avivu.

"Nismo bez šansi", jasan je trene Novosađana Nenad Lalatović.

Lokomotiva, koju sa klupe predvodi nekadašnji golman reprezentacije SFRJ Tomislav Ivković, pokušaće da uradi ono što je umalo uspjelo Budućnosti - da napravi podvig i eliminiše belgijski Genk. Prva utakmica igra se u Zagrebu.

I Škendija igra sa predstavnikom Belgije, Gentom.

PAOK igra sa Dinamom iz Tbilisija, a Panatinaikos protiv danskog Brondbija, koji je eliminisao Hertu.

Bonus video: