Liverpulu derbi na "Emiratima", Junajted odradio Bornmut

Tim Jirgena Klopa je savladao Arsenal sa 4:3, "crveni đavoli" slavili rezultatom 3:1
0 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2016. 17:08h

Veliki derbi 1. kola je pokazao zašto mnogi za ovu sezonu Premijer lige kažu da će biti najglamuroznija u istoriji - Liverpul je u fenomenalnom meču na "Emiratima" savladao Arsenal sa 4:3.

Domaći su poveli u 31. minutu preko Tea Volkota, koji se tako iskupio, jer mu je 60 sekundi prije toga Simon Minjole odbranio penal.

Tim Jirgena Klopa je odgovorio furiozno - prvo je Kutinjo izjednačio u nadoknadi fantastično izvedenim slobodnim udarcem, a prije i nakon njegovog drugog gola su pogađali Adam Lalana i Sadio Mane.

Arsenal je odmah nakon pogotka Senegalca smanjio preko Aleksa Okslejd-Čembrlena, da bi konačnih 3:4 postavio Kalum Čejmbers u 75.

Pravih šansi više nije bilo...

Start sezone Mančester junajteda je u ovom trenutku perfektan.

Osvojen je Komjuniti šild prošle sedmice protiv Lestera, a "crveni đavoli" su na pravi način krenuli i u prvenstvu - tim Žozea Murinja je pobijedio na gostovanju Bornmutu.

Bilo je 3:1, uz golove Huana Mate, Vejna Runija i Zlatana Ibrahimovića.

Murinjo je iznenadio englesku javnost time što je Matu ubacio u prvi tim, igrača za kojeg se i dalje vjeruje da će napustiti klub do kraja ljeta.

Španac mu je vratio na pravi način, dao je gol za 1:0 (istina uz veliku pomoć beka domaćina Frensisa) i načeo protivnika.

Kasnije je Runi dao gol na slučajnu asistenciju Marsijala (želio je da šutira), a trijumf je osigurao Ibra, koji je prije Premijer lige debitovao kao strijelac i u Primeri, Ligi 1, Seriji A i Ligi šampiona.

Bonus video: