Gvardiola i Siti krenuli pobjedom, poraz Lestera od Hala

59 pregleda 0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2016. 18:40h

Mančester siti nije impresionirao u prvom zvaničnom meču pod komandom Pepa Gvardiole, ali pobjeda je stigla, vjerovatno je to i najvažnije za "građane" nakon prvog kola Premijer lige.

Siti je na "Etihadu" pobijedio Sanderlend sa 2:1, ali je za tri boda morao da sačeka autogol Padija Meknera u 87. minutu, novajlije iz Mančester junajteda.

Prethodno, Siti je igrao onako kako igraju sve Gvardioline ekipe, ali je bio nekonkretan u napadu.

Međutim, poveo je iz prvog opasnog napada - Serhio Aguero je u 4. minutu iskoristio penal koji je iznudio Rahim Sterling.

Probleme domaćinu napravio je Džermejn Defo pogotkom u 71. minutu, koji je bio strijelac i u 16. sezoni zaredom u Premijer ligi, a Mekner je greškom poslije centaršuta Hesusa Navasa Gvardiolin debi učinio pozitivnim...

A Lester je postao prvi šampion Engleske nakon 1989. godine koji je odbranu titule počeo porazom.

"Lisice" su izgubile od Hala sa 2:1 i samo potvrdile mišljenje stručnjaka da ih ove godine čeka pakao u Premijer ligi.

Nije to bio onaj isti Lester iz prošle sezone, ali malo ko je i očekivao baš takav nastup aktuelnog prvaka.

Domaćin je poveom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada su Abel Ernandes i Adam Diomande istovremenom šutnuli loptu i pogodio mrežu Kaspera Šmajhela.

Gol je pripisan Diomandeu, a već na startu nastavka Lester je izjednačio - Tom Hadlston je faulirao Demaraja Greja, sudija Majk Din pokazao na penal, iako je prekršaj bio van kaznenog prostora. Kako god, sa bijele tačke nije pogriješio Rijad Marez..

Hal je, ipak, reagovao, a tri boda "tigrovima" donio je Robert Snodgras u 57. minutu poslije očajne reakcije odbrane gostiju.

"Bili su bolji, a mi smo dali sve što smo imali. Bili smo dobri, ali individualno, ne kao tim. Mislim da smo im poklonili pobjedu nekim greškama. Rekao sam igračima da će ova sezona biti teža nego prethodna i da će ovakvih mečeva biti. Dokazali smo da smo ozbiljan tim, ali to moramo da ponovimo. Znam da imamo kvalitet za tako nešto", rekao je Klaudio Ranijeri.

Odličan meč su odigrali Everton i Totenhem, na kraju su i podijelili bodove - 1:1.

Na "Gudisonu" je 60 minuta bilo šansi na obje strane (golovi Rosa Barklija, pa Erika Lamele), a posljednjih pola sasta su dominirali Sparsi - najbolje šanse za trijumf su propustili Lamela i Vinsent Jansen.

Najzaslužniji što su "karamele" izvukle bod je golman Marten Stekelenburg.

"U drugom poluvremenu smo spriječili Everton da nam stvori probleme koje nam je pravio u prvom. Uveli smo drugog napadača (Jansena) koji nam je donio energiju i dao mnogo više opcija. Igrati neriješeno protiv Evertona u gostima gotovo nikada ne može da bude loš rezultat, ali realno smo mogli i da pobijedimo", kazao je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Ronald Kuman je žalio za prvim poluvremenom.

"Mogli smo da povedemo sa 2:0, kada je šansu imao Đerar Deulofeu. Kasnije je bolje šanse imao Totenhem, ali mislim da je ovaj rezultat realan", istakao je menadžer Evertona.

Midlzbro je na povratku u Premijer ligu remizirao na "Riversajdu" sa Stoukom (1:1), dok je Barnli poražen od Svonsija (1:0).

Rezultati 1. kola

Mančester siti - Sanderlend 2:1

Aguero (penal) 4, Mekner (autogol) 87 - Defo 71.

Barnli - Svonsi 0:1

Fer 82.

Kristal Palas - VBA 0:1

Rondon 75.

Everton - Totenhem 1:1

Barkli 5 - Lamela 59.

Midlzbro - Stouk 1:1

Negredo 9 - Šaćiri 68.

Sautempton - Votford 1:1

Redmond 58 - Kapue 9.

Hal - Lester 2:1

Diomande 40+1, Snodgras 57 – Marez (penal) 47.

Nedjelja

Bornmut - Mančester junajted 14.30

Arsenal - Liverpul 17.00

Ponedjeljak

Čelsi - Vest Hem

Bonus video: