Poleksić pokidao ligamente koljena

"U pitanju je teška povreda, ali nema predaje. Nadam se da ću i ovo prebroditi i opet se vratiti na teren", rekao je Poleksić
93 pregleda 8 komentar(a)
Vukašin Poleksić, Foto: Www.vasasfc.hu
Vukašin Poleksić, Foto: Www.vasasfc.hu
Ažurirano: 09.08.2016. 22:44h

Dvadesetak dana pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. fudbalska reprezentacija je ostala bez jednog od lidera - Vukašin Poleksić će zbog povrede sa terena odsustvovati preko pola godine!

Iskusni golman Vašaša je u subotu pokidao prednje ukrštene ligamente koljena, naredne sedmice ga čeka operacija, a nakon nje i višemjesečni oporavak.

Nema dileme, ako oporavak bude išao po planu Poleksić bi se vratio na teren tek za nastavak kvalifikacija u junu naredne godine.

Selektor Ljubiša Tumbaković se tako suočio sa neočekivanim problemom među stativama, jer je Poleksić apsolutni broj jedan u izboru. Alternative su mu Mladen Božović, Milan Mijatović, Danijel Petković, Marko Kordić...

"U pitanju je teška povreda, ali nema predaje. Nadam se da ću i ovo prebroditi i opet se vratiti na teren. Naredne sedmice me čeka operacija, nakon toka i oporavak, tako da očekukjem da ću moći početi sa treninzima u martu ili aprilu naredne godine", rekao je 33-godišnji golman za zvanični sajt Vašaša.

Poleksić se sam povrijedio u okršaju protiv Ujpešta (njegov tim je izgubio sa 1:0), a povrijedio se u sudijskoj nadoknadi.

"Povrijedio sam se sam u finišu utakmice, promijenio sma pravac i osjetio veliki bol u koljenu. Poslije utakmice je boljelo jako, sada već ne", istakao je Poleksić.

U mađarskom šampionatu su odigrana već četiri gola, a Vašaš je upisao tri pobjede, i trenutno je drugoplasirani na tabeli iza Ferencvaroša (tri trijumfa i remi).

"Ovo mi je prva ozbiljna povreda u karijeri. Nadam se da će tim nastaviti da pobjeđuje, sezonu smo otvorili veoma dobro i bilo bi odlično kada bismo tako nastavili", istakao je Poleksić.

Crna Gora kvalifikacije za SP počinje 4. septrembra na gostovanju Rumuniji - već sada je jasno bez Poleksića, jednog od oslonaca odbrane "hrabrih sokola".

Bonus video: