"Građani" doveli Stounsa za 55 miliona eura

1 komentar(a)
Džon Stouns, Foto: Mancity.com
Džon Stouns, Foto: Mancity.com
Ažurirano: 09.08.2016. 16:25h

Everton je popustio, a realno nije ni imao kud - prodao je Džona Stounsa Mančester sitiju za čak 55 miliona eura.

Pep Gvardiola je bioi izričit u namjeri da dovede mladog reprezentativnog štopera i uspio je, ali tek nakon što su "građani" ka Liverpulu krenuli s ponudom koja se ne odbija.

Stouns je tako postao drugi najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, nakon Davida Luiza, koji je prije dvije godine iz Čelsija prešao u Pari Sen Žermen za 62 miliona eura.

Interesantno je da je Stouns nekoliko dana prije nego što je potpisao za Siti uvršen u tim koji je klub poslao Uefi i koji je registrovan za kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Siti je ambiciozan klub sa velikim trenerom i jedva čekam da počnem. Znam da me čeka borba za mjesto prvotimca, ali i želio sam takav izazov", rekao je 22-godišnji Stouns.

Stouns je prošlog ljeta želio da ide u Čelsi, ali Everton nije ispoštovao volju igrača, niti je bio spreman da prihvati ponudu "plavaca" od 40 miliona funti.

Novi menadžer "karamela" Ronald Kuman je već našao zamjenu za Stounsa - novi igrač Evertona postaće Ašli Vilijams iz Svonsija, koji je plaćen 14 miliona eura.

Siti je prije Stounsa doveo Ilkaja Gindogana, Nolita, Leroja Sanea, Gabrijela Žezusa, Marlosa Morena i Oleksandra Zinčenka.

Bonus video: