"Đavoli" platili 105 miliona, Juve u plusu 78

1 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Manutd.com
Pol Pogba, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 09.08.2016. 15:49h

Prelazak Pola Pogbe u Mančester junajted je sinoć ozvaničen, u pitanju je rekordan transfer, ali ne pod uslovima koji su pominjani mjesecima u engleskim i italijanskim medijima.

Junajted je, naime, za dolazak Francuza izdvojio 105 miliona eura, što je za oko 20 miliona manje od najavljivanih cifri.

Mino Rajola, Pogbin menadžer, dobiće 25 miliona od ovog posla, ali će mu ih isplatiti isključivo Juve. Tačnije, Rajolin procenat ne interesuje "crvene đavole", već o njemu brine "stara dama".

Dakle, od 105 miliona treba oduzeti 25, ali to nije jedini trošak koji ima Juve nakon što mu na račun legne novac koji pošalje velikan sa "Old traforda".

Moraće da se odrekne još dva miliona eura, koje će proslijediti bivšim klubovima Pola Pogbe - tu cifru će podijeliti francuski Avr, Torsi i Rojsi-en-Bri.

Kada se sve sabere i oduzme, Juve je u plusu 78 miliona...

"Nemam riječi da opišem kako se osjećam. Kao da sam se vratio kući. Sve su mi ovo poznata lica i izgleda mi kao da sam samo bio na odmoru", rekao je Pogba po potpisivanju petogodišnjeg ugovora sa Junajtedom.

Pogba je Junajted napustio 2012. nakon sukoba s klubom koji su inicirali tadašnji menadžer ser Aleks Ferguson i Rajola.

"Znam da mnogo gubimo, ali neću da dozvolim da mi Rajola vodi klub", istakao je tada Ferguson.

U Juventusu je postao igrač top klase, ali su mnogi složni da nije realno da baš Pogba bude najskuplje pojačanje u istoriji fudbala.

"Prvi put sam u Junajted došao iz omladinske akademije. Sad sam jači i viši. Vraćam se kao čovjek, prije sam bio dječak", dodao je Pogba, koji će nositi dres sa brojem šest.

Rio Ferdinand, legenda Junajteda, siguran je da je klub napravio veliki posao.

"Prije nego što nas je napustio, Pol mi je rekao da želi da bude najbolji igrač na svijetu. Na dobrom je putu, a sada se vratio kao formiran igrač, sazreo u svakom smislu. Drago mi je što vidim da je spreman da vodi Junajted, znači da je svjestan kakav ga čeka pritisak", rekao je Ferdinand.

Junajted je prije Pogbe doveo Zlatana Ibrahimovića, Henriha Mhitarjana (i njih dvojica takođe su pod Rajolinom komandom), te defanzivca iz Viljareala Erika Bajlija.

Bonus video: