Pogba zvanično potpisao za Mančester junajted

„Oduševljen sam što sam se vratio u Junajted. Ovo je uvijek bio klub koji je imao posebno mjesto u mom srcu i stvarno se radujem radu za Žozeom Murinjom”, rekao je Pogba
8 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Twitter.com/manutd
Pol Pogba, Foto: Twitter.com/manutd
Ažurirano: 09.08.2016. 03:12h

Pol Pogba je zvanično potpisao petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom, saopšteno je večeras.

Francuski reprezentativac ima opciju da potpiše još jednu sezonu poslije isteka prvih pet. Iako Junajted nije saopštio cijenu transfera, ona iznosi oko 105 miliona eura, tako da je Pogba postao najskuplji igrač svijeta.

On je prije četiri godine otišao u Juventus i sa torinskim klubom je osvojio četiri titule.

Watch @PaulPogba's first #MUFC interview in full now on ManUtd.com. (Link in bio) #POGBACK

A video posted by Manchester United (@manchesterunited) on

„Oduševljen sam što sam se vratio u Junajted. Ovo je uvijek bio klub koji je imao posebno mjesto u mom srcu i stvarno se radujem radu za Žozeom Murinjom”.

„Potpuno sam uživao u vremenu provedenom u Juventusu i nosim fantastične uspomene na veliki klub i igrače na koje gledam kao prijatelje. Ali, osjetio sam da je pravo vrijeme da se vratim na Old traford”, rekao je Pogba.

„Uvijek sam uživao igrajući pred ovim navijačima i jedva čekam da dam svoj doprinos timu. Ovo je pravi klub za mene da postignem sve čemu sam se nadao u fudbalu”, dodao je on.

Murinjo je kazao da je Pogba ključni igrač novog tima.

„Pol je jedan od najboljih igrača na svijetu i biće ključni dio tima koji želim da izgradim ovdje u budućnosti. Brz je, jak je, postiže golove i čita igru mnogo bolje nego mnogi igrači koji su mnogo stariji od njega”.

„Ima 23 godine i sve šanse da uzme tu poziciju i drži je ovdje mnogo godina. Mlad je i nastaviće da napreduje. Ima šansu da bude na čelu ovog kluba u sljedećoj deceniji, pa i više od toga”, rekao je Murinjo.

Pogba je za Juventus odigrao 124 utakmice i postigao je 28 golova. Za Francusku je nastupao 38 puta i upisao šest pogodaka. Bio je član tima koji je ovog ljeta došao do finala Evropskog prvenstva.

Bonus video: