Sumorna jesen, ali neki su se istakli: Igrači koji su obilježili polusezonu

Po pet fudbalera Sutjeske i Zete, trojica iz OFK Titograda, po dva iz Budućnosti i Petrovca, po jedan iz Grblja, Iskre i Rudara, među 20 koji su se istakli u jesenjoj polusezoni.
1165 pregleda 1 komentar(a)
Marko Vučić (Sutjeska), Foto: Savo Prelević
Marko Vučić (Sutjeska), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.12.2018. 14:39h

Prošlog vikenda završena je jesenja polusezona u domaćem šampionatu - jedna od najneefikasnijih i najmanje posjećenih u Evropi.

U prvenstvu u kojem je neizvjesnost jedini pravi “kvalitet”, neki igrači ipak su bili bolji od ostalih. Ovo je izbor “Vijesti” - 20 fudbalera koji su se istakli.

Stanislav Namaško (Zeta) - Najbolju odbranu u ligi imaju Golubovčani, primili su samo osam golova, a moldavski golman spasavao je mrežu na dosta mečeva.

Vladan Giljen (Sutjeska) - “Čuva leđa” lidera. Imao je seriju od preko 500 minuta bez primljenog gola. To je upola manje od rekorda koji je postavio prošle sezone, Sutjeska takođe nema prednost na vrhu kao prije 12 mjeseci, ali ima dovoljnu - četiri boda.

Radule Živković (OFK Titograd) - Kada su povrede igrača u defanzivi ozbiljno uzdrmale Titograd, Živković je, posebno u finišu polusezone, stabilizovao posljednju liniju tima.

Stefan Milić (Budućnost) - I u turbulentnoj sezoni Budućnosti, kao najmlađi kapiten u istoriji kluba, uz breme i pritiske koje to nosi sa sobom, uz nešto sporiji ulaz u prvenstvo - ipak, pokazao da ima talenat...

Nemanja Nedić (Sutjeska) - Odbrana Nikšićana pokazala je stabilnost, i pored čestih povreda igrača iz posljednje linije. Nedić je uvijek bio tu - od 1. do 19. kola.

Igor Vujačić (Zeta) - I ove sezone je pokazao da je prevazišao domaće prvenstvo. Poziv u reprezentaciju stigao je kao nagrada.

Marko Vučić (Sutjeska) - Jedno od otkrovenja šampionata, iako igra već petu sezonu u eliti. Sjajan i na lijevom beku, i na lijevom krilu, postigao dva gola.

Goran Milojko (Zeta) - Ključni čovjek Zete, koji je držao “balans” između čvrste odbrane i talentovanog napada.

Vojin Pavlović (OFK Titograd) - Golovi, iz veznog reda, koji su vratili OFK Titograd na pobjednički put - četiri puta je pogodio mrežu, tri puta u posljednja tri kola jeseni.

Aldin Adžović (Zeta) - Gol koji je dao Budućnosti na stadionu pod Goricom jedan je najljepših u sezoni, ali nije samo taj - još tri puta je pogodio protivničku mrežu, bio prava podrška napadačima, iako klasični vezni.

Dejan Kotorac (Grbalj) - Solidna polusezona Grblja, nakon slabijeg početka - šesto mjesto na tabeli, te treća najbolja gol-razlika u ligi. Kotorac je bio konstanta u veznom redu.

Miloš Kalezić (Petrovac) - Igrač sredine terena koji ima “top” u nogama - postigao je tri gola, doprinio odličnoj jeseni Petrovčana.

Marko Ćetković (Sutjeska) - Kad je on proigrao, krenula je serija Sutjeske. Dao je četiri gola, svaki je bio maestralan.

Miloš Mijić (Budućnost) - Najbolji igrač Budućnosti, učestvovao kod 50 odsto golova Podgoričana - tri je dao, pet puta asistirao.

Šo Jamamoto (Petrovac) - Bio je prava napast za protivničke odbrane po desnoj strani. Probijao je, i pogađao - na njegov konto upisana su tri gola.

Marko Miličković (OFK Titograd) - Jedan od najmlađih, a već među najboljima: Mladi reprezentativac Crne Gore pobrinuo se za kreaciju trećeplasiranog tima na tabeli. Davao je golove (tri), asistirao...

Patrik Felipe (Rudar) - Brazilac koji je na mnogo mečeva napravio razliku - posebno protiv OFK Titograda i Budućnosti. Samba u Pljevljima, ipak, nije bila dovoljna jer je Rudar u zoni baraža.

Nikola Krstović (Zeta) - Više je promašivao, nego što je pogađao (pet), ali doprinos vjerovatno najboljeg napadača lige ne mjeri se samo golovima.

Božo Marković (Sutjeska) - Neki bi vjerovatno i završili karijeru nakon povrede koju je on imao - oporavio se u rekordnom roku i stigao da da veliki doprinos proboju Nikšićana ka prvoj poziciji.

Stefan Milošević (Iskra) - Najbolji strijelac lige - briljirao na početku, potom malo usporio, ali niko nije ugrozio njegovu prednost na vrhu (devet golova).

Galerija

Bonus video: