De Bur: Srećan sam što preuzimam Inter

"Srećan sam što sam ovdje, pričaćemo sjutra na konferenciji za medije", rekao je De Bur na aerodromu
66 pregleda 1 komentar(a)
Frank de Bur, Foto: Reuters
Frank de Bur, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2016. 17:28h

Tačno 13 dana pred početak Serije A Inter se odlučio za korak koji je malo kome jasan - raskinuo je ugovor sa Robertom Manćinijem i za trenera postavio Franka de Bura.

Klub i Manćini su prije dvije noći sporazumno završili saradnju godinu prije isteka ugovora zbog različitih statova kada su u pitanju pojačanja i ambicije Intera, a Holanđanin je bio i jedino rješenje za nasljednika.

De Bur, koji je do maja vodio Ajaks čija je igračka legenda, danas je stigao u Milano i dogovorio trogodišnju saradnju - po sezoni će primati 1,5 miliona eura.

"Srećan sam što sam ovdje, pričaćemo sjutra na konferenciji za medije", rekao je De Bur na aerodromu.

Manćini je, s druge strane, dobio dva miliona eura odštete (godišnji ugovor mu je bio četiri miliona).

Italijanski mediji na različite načine objašnjavaju rastanak Intera i Manćinija, a interesantno je da je na kraju iskusni trener taj koji je inicirao raskid, jer je odbio novi trogodišnji ugovor u kojem bi postojali uslovi vezani za rezultatske ciljeve koje bi morao da ispuni, kao i da se pomiri sa time da se neće baš mnogo pitati kada je prelazni rok u pitanju...

Navodno, Manćini je prije nekoliko dana tražio od uprave da mu dovede tri igrača s kojima bi garantovao borbu za Ligu šampiona i trofeje - Jaju Turea, Marka Rojsa i Tomasa Vermalena. Nije dobio nijednog, klub je bio izričito protiv, pa je razlaz bio neminovan.

De Bur bi trebalo već u srijedu da debituje na klupi u pripremnom meču protiv Borusije iz Menhengladbaha i biće tek drugi Holanđanin koji je radio kao trener u Italiji, nakon Klarensa Sedorfa, bivšeg vođe Milana.

Bonus video: