Božović zaustavio šampiona, Sutjeska bolja od Lovćena

55 pregleda 1 komentar(a)
Zeta - Mladost, Foto: B. Pejović
Zeta - Mladost, Foto: B. Pejović
Ažurirano: 07.08.2016. 20:15h

Derbi između Zete i Mladosti nije opravdao očekivanja kada je u pitanju efikasnost, falilo je golova, ali ne i šansi.

Na kraju 0:0, rezultat kojem su se više obradovali fudbaleri formalnog domaćina, jer je igrač utakmice bio njihov golman Mladen Božović.

Nije ni Zeta bila bezopasna, posebno u početnoj fazi meča, ali bolje šanse je imao aktuelni šampion - promašivali su Adrović, Đurišić (pogodio je stativu), te Burzanović, Igumanović i Novović, čije je šuteve zaustavljao Božović...

"Imali smo dosta dobrih šansi, ali ipak na kraju treba da budemo zadovoljni jer nismo kažnjeni za promašaje", rekao je trener Mladosti Nikola Rakojević.

Mladost je, dakle, osvojila samo bod na startu...

"Dosta je bilo taktičkog nadmudrivanja, u pojedinim momentima i jedni i drugi su dosta sigurno djelovali, a Zeta je do prilika dolazila zahvaljujući našim greškama", dodao je Rakojević.

Nije ni Zeta bila bez šansi, promašivali su Kukulić i Milojko, ali realno aktuelni šampion nije zaslužio da izgubi nakon svega što je odbranio Božović.

"Mislim da je bila dobra utakmica - dosta šansi, što je neuobičajeno u našim derbi mečevima. Prvo poluvrijeme smo bili ravnopravni rival, čak smo i za nijansu imali bolje šanse od protivnika. U nastavku, moramo da priznamo da je Mladost bila bolja. Mada, i tada smo stvarali prilike, imali smo dva dobra šuta gdje je nedostajalo malo sreće da lopta završi u mreži. Na kraju, smatram da bod nije loš po nas", istakao je vezista Goran Milojko.

Vuković srušio Lovćen

Jedan gol je bio dovoljan Sutjesci da upiše prva tri boda u novoj sezoni.

Nikšićani su na premijeri kraj Bistrice pod reflektorima savladali Lovćen rezultatom 1:0, a jedini gol postignut je u 6. minutu - dao ga je vezista Veljko Vuković.

Sutjeska, ipak, nije ostavila poseban utisak pred svojim navijačima, jer je nakon gola igru vodio gostujući tim, iako je stvorio samo jednu veliku šansu ko je u drugom poluvremenu propustio Pepić.

Izabranici Nebojše Jovovića su u samom finišu imali priliku da otklone sve dileme oko pobjednika, ali je zicer propustio Bojan Božović.

Sutjesku narednog vikenda čeka derbi protiv Mladosti, a Lovćen igra sa Rudarom.

REZULTATI 1. KOLA

SUTJESKA - LOVĆEN 1:0

Vuković 6.

ZETA - MLADOST 0:0

SUBOTA

BUDUĆNOST - ISKRA 2:0

Mi. Raičević 74, Camaj 86.

RUDAR - JEDINSTVO 5:0

Vuković 1, Marković 35, 53, Vlahović 50, 57.

BOKELJ - GRBALJ 0:0

DEČIĆ - PETROVAC 1:4

V. Vujačić 32 - M. Radulović 19 (penal), Mikijelj 35, A. Vujačić 61, 77.

Bonus video: