Golčina Milika na Sardiniji, Roma se provukla protiv Đenove

Poljak donio trijumf Napoliju u 91. minutu
834 pregleda 0 komentar(a)
Majstorija iz slobodnog udarca: Arkadijuš Milik, Foto: Twitter
Majstorija iz slobodnog udarca: Arkadijuš Milik, Foto: Twitter
Ažurirano: 16.12.2018. 19:57h

Majstorski gol Arkadijuša Milika bio je dovoljan Napoliju da osvoji tri boda na Sardiniji protiv Kaljarija.

Poljak je pogodio u 91. minutu sa 25 metara iz slobodnog udarca (1:0), pa su Napolitanci ostali na sigurnih plus šest u odnosu na trećeplasirani Inter, ali i minus osam od lidera Juventusa.

"Napolitancima je ovo treći uzastopni trijumf u Seriji A.

Roma je dobila Đenovu na Olimpiku (3:2), uprkos očajnim odbranama švedskog golamana Robina Olsena.

On je u 17. minutu loše reagovao na šut zemljaka Hiljemarka, a Poljak Pjontek je bio najbrži i ubacio je loptu sa gol linije u mrežu. Roma je izjednačila preko Federika Facija u 31. minutu, ali je Hiljemark dva minuta kasnije nakon kornera pogodio za novo vođstvo.

U posljednjem minutu poluvremena Džastin Klajvert je krunisao sjajnu akciju "vučice".

U nastavku je prvi grešku napravio golman Đenove Radu, ali Under nije bio precizan sa desetak metara. Potom je i Olsen opet propustio gol Pjonteku, ali je VAR pokazao ofsajd poljskom napadaču - prvom strijelcu lige sa 12 golova.

Roma je do pobjede došla golom Kristantea u 59. minutu, a on je imao sjajnu priliku da osigura trijuimf u 83. kada je sa dva metra loptu napucao u stativu. Imala je i Đenova par dobrih šansi, ali bez rezultata.

Roma je došla do 24 boda, dva manje od četvrtoplasiranog Milana koji sjutra gostuje Bolonji, i bodom manje od Lacija koji sjutra igra u Bergamu.

Fiorentina je u toskanskom derbiju savladala Empoli (3:1), Sampdorija je bila bolja od Parme (2:0), a istim rezultatom je Sasuolo pobijedio Frozinone u gostima.

Golova nije bilo u duelu Spala i Kjeva...

Bonus video: