Englezi trošili manje nego prošle godine, ali se tek očekuju transfer bombe

0 komentar(a)
Leroj Sane, Foto: Reuters
Leroj Sane, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2016. 17:26h

Današnja potvrda da je transfer Leroja Sanea iz Šalkea u Mančester siti gotova stvar dao je ideju engleskim novinarima da podvuku crtu i izračunaju koliko su timovi iz Premijer lige potrošili u prvih mjesec (od prvog jula) u prelaznom roku.

Cifra nije vrtoglava kako je znala da bude prethodnih sezona, ali ipak skreće pažnju - engleski klubovi su u prvih mjesec potrošili 475 miliona funti, ili nešto više od 560 miliona eura.

Prednjačili su klubovi iz Mančestera - Junajted je do sada doveo Henriha Mhitarjana, Erika Bajlija, Zlatana Ibrahimovića (koji je došao bez obeštećenja), Siti koji je potrošio skoro 100 miliona na dolazak Ilkaja Gindogana, Sanea i Nolita...

Čelsi nije žalio novac za N'Goloa Kantea iz Lestera, plaćen je 35 miliona eura, a bitne transfere ima i Liverpul, poput dolaska Saija Manea i Žoržinija Vajnalduma koji su klub koštali 30 miliona eura.

Kupovali su i uslovno rečeno manji klubovi, ali se čekaju Arsen Venger i Arsenal - navijači "tobdžija" se nadaju da će do kraja prelaznog roka stići neki igrač top klase, a jedini koji se pominje u ovom trenutku je napadač Liona Aleksandr Lakazet.

Do kraja prelaznog roka je ostalo još skoro mjesec, a prave transfer bombe u Engleskoj se tek očekuju.

Samo je pitanje dana kada će Pol Pogba stići u Junajted za rekordno obeštećenje (pominje se cifra od 120 miliona eura), kao i dolazak štopera Evertona Džona Stounsa u Siti.

"Građani" su spremni da za supertalentovanog fudbalera "karamela" ponude 50 miliona eura, ali Everton trenutno odolijeva...

Prošle godine u ovo vrijeme klubovi iz Premijer lige su potrošili 515 miliona funti, a u cijelom ljetnjem prelaznom roku 870.

Bonus video: