Arigo Saki: Mesi je najbolji sada, ali Maradona je neponovljiv

53 pregleda 0 komentar(a)
Maradona i Mesi, Foto: GOAL.COM
Maradona i Mesi, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 31.07.2016. 15:06h

Na vječito pitanje ko je najbolji fudbaler pokušao je da da odgovor proslavljeni italijanski trener Arigo Saki.

"Lionel Mesi je u ovom trenutku najbolji fudbaler, ali nedosataje mu Maradonina harizma. Dijego je mogao da igra bilo gdje na terenu, ali i u Španiji, Italiji... Maradona i Alfredo di Stefano su ipak dva najveća argentinska igrača, ali za mene ničeg gore nije bilo nego igrati protiv Maradone. Nikada nijesam vidio takvog igrača", naglasio je Saki.

"Još mi je svježe u sjećanju kada je moj Milan igrao protiv Maradone. Dominirali smo na terenu protiv Napolija, a onda je Maradona uzeo loptu, "otresao" je dva igrača i na nevjerovatan način spojio Kareku sa golom! Nikada tako inventivnog igrača nijesam vidio".

Maradona je vodio Argentinu do titule na Mundijalu, dok Mesiju fali trofej sa selekcijom, ali Saki ima opravdanja za napadača Barselone.

"Smatram da nema smisla upoređivati reprezentativni uspjeh Mesija ili Maradone. Argentinska selekcija ima potencijal, ali ni Mesi kao pojedinac nije uspio da ga do kraja razvije. U Argentini nema jasnog plana u igri, a ne možete se osloniti samo na jednog fudbalera. Jednom prilikom sam rekao vlasniku Milana, Silviju Berluskoniju, da bez dobrog scenarija film ne može izvući čak ni jedan Robert de Niro. U futbalu je isto tako", zaključio je Saki.

Bonus video: