Arbitri uče i od Milorada Mažića

2 komentar(a)
FSCG, Foto: Fscg.me
FSCG, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 29.07.2016. 16:24h

U Baru je danas u organizaciji Sudijske komisije FSCG, počeo redovni ljetnji seminar za sudije i pomoćnike sa Jedinstvene liste, koji tradicionalno prethodi početku nove takmičarske sezone u našoj zemlji.

Sudije će tokom trodnevnog seminara biti podvrgnute provjeri forme i ljekarskim pregledima a biće testirana i njihova fizička pripremljenost. Teorijski dio rada će obuhvatiti prezentaciju izmjena i dopuna Pravila igre, novih smjernica i preporuka koje je izdala UEFA, kao i analizu suđenja u redovnim takmičenjima FSCG u prethodnoj sezoni. Na kraju seminara biće testirano znanje sudija i pomoćnika iz pomenutih oblasti.

Naše najbolje sudije će u Baru imati priliku da uče i od FIFA sudijske trojke iz Srbije - Milorada Mažića, Milovana Ristića i Dalibora Đurđevića. Jedan od najboljih evropskih arbitara i njegovi pomoćnici će podijeliti bogata iskustva stečena suđenjem na najvećem klupskom i internacionalnom nivou, uključujući i ona sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Pored sudija i pomoćnika, u Baru će raditi i kontrolori suđenja Prve i Druge lige Crne Gore. Seminar za sudije i pomoćnike sa Razvojne liste FSCG i instruktore fudbalskih regija će biti održan od 31. jula do 2. avgusta sa istim programom.

Bonus video: