Seltik "preživio" Kazahstan, Olimpijakos u problemu

Ekipa Brendana Rodžersa iščupala je 1:1 protiv Astane, prošlogodišnjeg učesnika grupne faze LŠ, i to izjednačujućim golom Grifitsa 12 minuta prije kraja.
63 pregleda 0 komentar(a)
Seltik, Foto: Arhiva "Vijesti"
Seltik, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.07.2016. 20:55h

Fudbaleri Seltika "preživjeli" su gostovanje u dalekom Kazahstanu i nisu dozvolili da i u 3. kolu kvalifikacija za LŠ izgube prvu utakmicu, nakon šokantnog poraza na Gibraltaru u prošloj rundi.

Ekipa Brendana Rodžersa iščupala je 1:1 protiv Astane, prošlogodišnjeg učesnika grupne faze LŠ, i to izjednačujućim golom Grifitsa 12 minuta prije kraja. Domaći su vodili od 19 minuta, golom Logvinenka.

"Kelti" su tako napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of rundu i povratku u Ligu šampiona, gdje nisu bili prošle sezone jer su penalima eliminisani od švedskog Malmea.

Rozenborg je u Trondhajmu golovima Gitkjaera i Skjelvika imao na poluvremenu velikih 2:0 protiv APOELA, ali su Kiprani golom Efrena u 67. minutu sačuvali nadu pred revanš.

U problemu je Olimpijakos, koji u Pireju nije slomio otpor Hapoel Ber Ševe i čeka ga paklen revanš u Izraelu.

Veliki korak ka plej-of rundi napravila je varšavska Legija, koja je golom mađarskog reprezentativca Nemanje Nikolića slavila sa 1:0 kod slovačkog prvaka, Trenčina.

U jednom od derbija ove faze Fererbahče je u Istanbulu savladao Monako 2:1 - Nigerijac Emanuel Emenike dao je oba gola za predstavnika Turske, ali je Falkao sačuvao nadu "kneževa" pred revanš.

Devet prvih mečeva 3. kola kvalifikacija za LŠ igrano je sinoć, uključujući i remi Zvezde Miodraga Božovića sa Ludogorecom u Bugarskoj (2:2).

Revanši su za sedam dana.

Rezultati:

Astana - Seltik 1:1 (1:0)

Rozenborg - APOEL 2:1 (2:0)

Astra - Kopenhagen 1:1 (1:0)

Fenerbahče - Monako 2:1 (1:1)

Trenčin - Legija Varšava 0:1 (0:0)

Olimpijakos - Hapoel Ber Ševa 0:0

Juče:

BATE Borisov - Dundalk 1:0

Ludogorec - Crvena zvezda 2:2

Partizani - Salcburg 0:1

Sparta Prag - Steaua 1:1

Plzenj - Karabag 0:0

Rostov - Anderleht 2:2

Ajaks - PAOK 1:1

Dinamo Zagreb - Dinamo Tbilisi 2:0

Šahtjor - Jang bojs 2:0

Bonus video: