Bakić potpisao petogodišnji ugovor za Bragu

Četvrti po rejtingu klub u Portugalu, odmah iza velikana Porta, Benfike i Sportinga, platio je Fiorentini milion eura za ovaj transfer.
126 pregleda 0 komentar(a)
Bakić, Foto: SC Braga
Bakić, Foto: SC Braga
Ažurirano: 27.07.2016. 17:40h

Sada je i zvanično - crnogorski reprezentativac Marko Bakić potpisao je danas petogodišnji ugovor sa portugalskom Bragom.

Četvrti po rejtingu klub u Portugalu, odmah iza velikana Porta, Benfike i Sportinga, platio je Fiorentini milion eura za ovaj transfer.

"Izabrao sam Bragu, jer sam od prvog minuta osjetio da svi imaju povjerenja u mene - trener, direktor, predsjednik kluba. Zbog toga je ovo najbolja opcija. Ne bih da govorim o drugim mogućnostima koje sam imao, ali želio sam da dođem negdje gdje ću nastaviti kontinuitet, započet u Belenensešu. Mislim da je Braga pravi izbor", kazao je Bakić za zvanični sajt kluba.

Bakić će postati saigrač Nikole Vukčevića, kolege iz reprezentacije, koji već tri godine nosi dres tima sa "Munisipala". Taj detalj je, po 22-godišnjem vezisti, možda i presudno uticao na to da prihvati ponudu.

"Razgovarao sam sa mojim nekadašnjim direktorom u Fiorentini, Pedrom Pereirom, rekao mi je mnogo toga lijepog i za klub i za grad. Ključan je, naravno, bio razgovor sa Vukčevićem, sa kojim sam prijatelj preko 10 godina. On mi je objasnio sve do detalja - kakav je život u Bragi, kako ekipa igra, kakvi su navijači..."

Saigrači u reprezentaciji tako će biti saigrači i u klubu...

"Dolazak u Bragu i igranje sa Vukčevićem biće jedna od najljepših priča u mojoj karijeri. Bili smo rivali, i to kao kapiteni dva tima u Crnoj Gori koja su se borila za titulu (Budućnost i Mogren), dok smo u reprezentaciji bili cimeri. Sada ćemo konačno zaigrati zajedno", naveo je Bakić.

On je još 2012. godine prešao iz Mogrena u Torino, a sezonu kasnije preuzela ga je Fiorentina, za koju je odigrao četiri meča u Seriji A i sedam u Ligi Evrope.

Sezonu 2014/15 proveo je na pozajmici u Speciji, a pošto je prvu polovinu prošle sezone pauzirao zbog povrede, otišao je u Belenenseš. Dobrim igrama je kupio Portugalce, toliko da se za njega zainteresovala i slavna Benfika.

"Vjerujem da je ovo veliki korak u mojoj karijeri", zaključio je Bakić.

Braga je bila četvrta u Portugalu prošle sezone, a igrala je i četvrtfinale Lige Evrope.

Bonus video: