Nejmarov imidž je negativan, Mbape je novi Pele

"Uvijek sam govorio da će Nejmar biti veliki igrač, ali posljednjih godina se prikazuje u drugačijem svjetlu", poručio je jedan od najvećih fudbalera ikada
476 pregleda 1 komentar(a)
Stigle su kritike od Pelea: Nejmar, Foto: Reuters
Stigle su kritike od Pelea: Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2018. 18:28h

Legendarni Brazilac Pele sve ove godine nije krio oduševljenje klasom koju ima Nejmar, ali došlo je vrijeme i da on promijeni mišljenje.

Pele, doduše, nema argument da ospori klasu mladog zemljaka, ali priznaje da mu se ne dopada imidž koji je stvorio as Pari Sen Žermena.

"Uvijek sam govorio da će Nejmar biti veliki igrač, ali posljednjih godina se prikazuje u drugačijem svjetlu. Ne ističe se golovima, već simulacijama i nerviranjem sudija. Zato je njegov imidž postao negativan i to je ono što mi se ne dopada", rekao je Pele i dodao:

"Mnogi misle da sam oštar prema njemu, ali samo želim da mu pomognem. Da bi bio najbolji svih vremena, mora da daje više golova, a manje da simulira", istakao je Pele.

Novi Pele bi mogao da postane Nejmarov saigrač.

"Kilijan Mbape je osvojio Mundijal sa 19 godina, ja sam to uradio sa 17. Rekao sam mu da me je skoro sustigao. Mislim da on može da postane novi Pele. Da bi me učinio još srećnijim, mora da osvoji još jedno SP", zaključio je Pele.

Bonus video: