Vlahović: Preboljeli smo Kukeši, borićemo se za trofeje

82 pregleda 3 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.07.2016. 07:33h

Dvonedjeljne pripreme na srpskoj planini Kučevo bile su potrebne fudbalerima Rudara da bi preboljeli ispadanje od Kukešija u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Igrali su bolje od Albanaca i u Elbasanu i u Nikšiću, a - nisu prošli, što se često dešava u fudbalu. Kako god, Pljevljaci su ostali bez dodatnih 210 hiljada eura Uefine nagrade, ali i bez dvomeča sa bečkom Austrijom.

"Ostao je gorak ukus, sedam dana smo razmišljali o tom porazu, ali smo ga preboljeli i nastavljamo dalje. Moramo tako", kaže kapiten Nedeljko Vlahović.

Preboljeli, ali nisu zaboravili - fudbaleri Rudara svjesni su da su mnogo toga što su uradili prošle sezone, to se prije svega odnosi na osvajanje Kupa, pokvarili na evropskoj sceni.

"Nije lako zaboraviti taj poraz, posebno kada odigrate kvalitetnije od protivnika u oba meča, a ispadnete zbog individualne greške, pada koncentracije ili lošeg postavljanja u odbrani, šta god", dodaje Vlahović.

U 11. po redu Telekom 1. CFL, koja počinje za 10 dana, Rudar će se ponovo boriti za trofeje i za izlazak u Evropu.

"Rudaru je mjesto u vrhu i nadam se da će tako biti ponovo. Želimo da se ponovo plasiramo na evropsku scenu i narednog ljeta popravimo utisak", dodaje Vlahović, ističući da će konkurencija u prvenstvu biti jača nego prošle sezone.

"Uz nas, Budućnost i Mladost, vjerujem da će se Sutjeska i Zeta aktivno uključiti u borbu za vrhu, a možda će isplivati i neko peti, kao Bokelj prošle sezone".

U odnosu na prošlu sezonu, Rudar je malo promijenio tim - otišao je Draško Božović, ranije i Knežević i Kaluđerović, a došli internacionalci: Melunović (Srbija), Bećaj (Hrvatska) i Jamamoto (Japan).

"Treba nam još malo vremena da se uigramo, ali mislim da ćemo imati dobar tim. Apostrofiram napadača Melunovića, za kojeg smatram da će biti osvježenje", zaključuje Vlahović.

Bonus video: