Juventus bolji od Totenhema

0 komentar(a)
Pjanić, Foto: Juventus FC
Pjanić, Foto: Juventus FC
Ažurirano: 26.07.2016. 12:56h

Juventus je salvadao engleski Totenhem 2:1 (2:0), u drugom meču na australijskoj turneji.

"Crno-bijeli su ekspresno stekli dva gola prednosti, a poveli su u 5. minutu nakon akcije Roberta Perejre i Paula Dibale.

Deset minuta kasnije su se istakla i dvojica novih igrača, Miralem Pjanić je asistirao Mehdiju Benatiji.

U drugom poluvremenu Totenhem postaje konkurentniji na terenu poslije serija izmjena, a posebno se istakao Erik Lamela koji je dvadesetak minuta prije kraja smanjio rezultat. Ernanes je izgubio loptu na sredini terena, Lamela je dobio pas u prazan prostor i lako savladao nemoćnog Neta.

U samoj završnici meča engleski tim je imao sjajnu šansu za izjednačenje, Lamela je servirao zicer saigraču, ali se na golu Juventusa istakao Brazilac Neto.

Oba trenera su igrala u kombinovanim sastavima, bez igrača koji su nastupili na Evropskom prvenstvu, pa tako Australijanci nisu mogli da vide golmane Bufona i Ljorisa, defanzivce Kjelinija, Bonućija, Evru, Barzaljija, Rouza, Alderveirelda, Vokera, veziste Kediru, Pogbu, Eriksena, Dembelea, napadače Mandžukića i Kejna.

Ipak, nisu izostale baš sve zvijezde, pa se Masimilijano Alegri oslonio na Benatiju, Ernanesa, Pjanića, Dibalu, a Maurisio Poketino na igrače koje je doveo ovog ljeta vezistu Viktora Vanjamu i napadača Vinsenta Jansena, te Sona i Čadlija.

Juventus je na startu australijske turneje i Međunarodnog kupa šampiona poražen od domaćeg Melburna.

Bonus video: