Novi neizlazak u Evropu bio bi veliki neuspjeh

"Teško je obećati titulu, posebno prije početka sezone, ali sam ubijeđen da nam se neće dogoditi da drugi put zaredom na izađemo na evropsku scenu. To bi zaista bio veliki neuspjeh", kaže Nikolić.
3 komentar(a)
Jovan Nikolić, Foto: Sajt Debrecina
Jovan Nikolić, Foto: Sajt Debrecina
Ažurirano: 26.07.2016. 08:21h

Novi neizlazak u Evropu bio bi veliki neuspjeh, kaže kapiten Sutjeske Jovan Nikolić 11 dana uoči početka 11. izdanja Crnogorske fudbalske lige.

Nikšićani su prošle sezone završili na petoj poziciji, ostali bez mjesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Uefine novčane nagrade.

Za razliku od timova koji će im ponovo biti najveći konkurenti - Budućnosti, Rudara i Mladosti, Nikšićani ovog ljeta nisu imali evropske obaveze, mogli su na miru da se presaberu i pripreme za sezonu u kojoj ne žele da ponove istu grešku.

"Poučeno prošlosezonskim iskustvom, i mi fudbaleri i cijelu klub ušli smo mnogo ozbiljnije u pripreme za novu sezonu. Teško je obećati titulu, posebno prije početka sezone, ali sam ubijeđen da nam se neće dogoditi da drugi put zaredom na izađemo na evropsku scenu. To bi zaista bio veliki neuspjeh", kaže Nikolić.

Sutjeska se pojačala, naročito u ofanzivi - stigli su Igor Ivanović, Draško i Bojan Božović, Brazilac Žildermar, te defanzivac Damjanović.

Šansu da „oblikuje” tim koji će se boriti za vrh, dobio je i novi trener, Nebojša Jovović.

"Dobili smo nekoliko ozbiljnih igrača, pored onih koje smo već imali. Sada je sve nama - odlično smo radili na Kopaoniku, igrali dobro na prijateljskim mečevima. Imamo još desetak dana i vjerujem da ćemo na pravi način ući u prvenstvo, u kojem želimo da se borimo za vrh", ističe Nikolić i nabraja najveće konkurente.

"Budućnost je igrama u Evropi pokazala da je u ovom momentu možda i najozbiljnija, a Rudar i Mladost nikada ne možete da otpišete, i jedni i drugi imaju dobre ekipe. Pored njih, izdvojio bih Zetu, koja se pojačala i koja će opet konkurisati za visok plasman. Uz Sutjesku, vjerujem da će se za vrh boriti pet timova".

Nikšićani su prije dva dana doputovali sa Kopaonika i do početka sezone treniraće na svom stadionu.

U prvom kolu nove sezone, 6. avgusta, Sutjeska dočekuje Lovćen, dok će već u drugom igrati derbi, protiv šampiona Mladosti u Podgorici.

Bonus video: