Balkanski derbi u Razgradu

Bolji iz dvomeča bugarskog i srpskog šampiona imaće osiguranu grupnu fazu Lige Evrope i igraće kolo za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
0 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: Beta-AP
Miodrag Božović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.07.2016. 09:18h

Balkanski rat u Razgradu - tako bugarski mediji, možda pomalo i prenaglašeno, najavljuju večerašnji sudar Ludogoreca i Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija Ligu šampiona.

Bolji iz dvomeča bugarskog i srpskog šampiona imaće osiguranu grupnu fazu Lige Evrope i igraće kolo za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Za Crvenu zvezdu, koja je tek počela da izlazi iz 40-milionskog duga, ovo su bez sumnje velike utakmice, i to protiv tima koji je pokazao snagu protiv Mladosti u 2. kolu (5:0 u ukupnom skoru) i obezbijedio status favorita pred „balkanski derbi”.

"Važna utakmica, ali nije biti ili ne biti, niko nije rekao da ćemo se plasirati u Ligu šampiona, niko neće završiti sa životom ako ne prođemo", kazao je, u svom stilu, trener Zvezde Miodrag Božović Grof.

Zvezda je pokazala velike slabosti u dvomeču sa Valetom u 2. kolu, naročito u odbrani, zbog čega navijači najvećeg balkanskog kluba sa velikom strepnjom dočekuju dvomeč sa brazilskom kolonijom u Ludogorecu.

"Pokušaćemo da pobijedimo Ludogorec. Ovaj meč je važniji od beogradskog, jer bi dobar rezultat mnoge stvari riješio. Što se tiče odbrane, možemo da se pojačamo samo ako uzmemo boksere. To je to što imamo", dodaje Božović.

Trener Ludogoreca Georgi Dermendžijev najavljuje tvrde i teške utakmice sa Zvezdom.

"Zvezda je klub sa dugom i uspješnom istorijom, sa kvalitetnim trenerom koji je oživio ekipu. Mi smo mirni, imamo iskustvo u ovoj fazi kvalifikacija i vjerujemo u konačnu pobjedu. Mislim da se putnik u 4. kolo neće znati nakon prve utakmice", istakao je Dermendžijev.

Zagrebački Dinamo Zlatka Kranjčara za prolaz u 4. kolo boriće se sa imenjakom iz Tbilisija, a večeras i sjutra na programu je još nekoliko zanimljivih duela.

Parovi

Utorak:

BATE Borisov - Dundalk

Ludogorec - Crvena zvezda

Partizani - Salcburg

Sparta Prag - Steaua

Plzenj - Karabag

Rostov - Anderleht

Ajaks - PAOK

Dinamo Zagreb - Dinamo Tbilisi

Šahtjor - Jang bojs

Srijeda:

Astana - Seltik

Rozenborg - APOEL

Astra - Kopenhagen

Fenerbahče - Monako

Trenčin - Legija Varšava

Olimpijakos - Hapoel Ber Ševa.

Bonus video: