Alardajs predstavljen: Ja sam više od trenera koji diže posrnule timove

"Potencijal nije riječ koju volim da koristim, želim da igrači odmah počnu da igraju najbolje što mogu. Svaku utakmicu ćemmo koristiti da napredujemo, igramo bolje i ostvarujemo značajnije rezultate", obećao je Alardajs
1 komentar(a)
Sem Alardajs, Foto: Reuters
Sem Alardajs, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2016. 12:17h

Sem Alardajs je zvanično predstavljen kao selektor Engleske.

Trener koji se proslavio u manjim klubovima, gdje je izbjegavao ispadanje iz Premijer lige, tvrdi da je nije samo čovjek koji zna da spasava situaciju.

"Mislim da je nastup na Euru bio razočaravajući, ali nije dodirnuto dno. Znam da me ljudi vide kao čovjeka koji je sposoban da dođe u klub u preokrene situaciju. Ali, ja znam da sam mnogo više od te uloge koja mi je godinama dodjeljivana", rekao je Alardajs.

Novi selektor Albiona je poručio da o njegovom novom timu ne smije da se pričao samo kao o talentovanom.

"Ovdje više nije priča o talentu, već o realnosti. Ovo je prvi tim Engleske i ovi mladi igrači imaju mnogo iskustva. Iako su neka od tih iskustava bila gorka, od velike je pomoći to što ne žele više tako da se osjećaju".

"Potencijal nije riječ koju volim da koristim, želim da igrači odmah počnu da igraju najbolje što mogu. Svaku utakmicu ćemmo koristiti da napredujemo, igramo bolje i ostvarujemo značajnije rezultate", obećao je Alardajs.

Doskorašnji trener Sanderlenda je bio u konkurenciji za selektora Engleske i 2006. godine, ali je tada izabran Stiv Meklaren.

"I tada sam bio dovoljno dobar, ali je vjerovatno to bila politička odluka", rekao je Alardajs, koji je potvrdio da će njegov prvi pomoćnik biti Sami Li, koji je donedavno pomagao Ronaldu Kumanu u Sautemptonu.

Bonus video: