Konte: Volim strast engleskog fudbala

"Premijer liga je drugačija ne samo od italijanske lige, već i od drugih, jer je intenzitet ogroman. Ovdje možete da vidite igrače kako se biju po 95 minuta, bum, bum, bum, što je fantastično", rekao je Konte
0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2016. 13:22h

Novi trener Čelsija Antonio Konte rekao je da je jako srećan atmosferom u klubu i oko njega, kao i da uživa u strasti sa kojom se u Engleskoj prati fudbal.

Konte je prije sedam dana prvi put vodio Čelsi u prijateljskoj utakmici, a ekipa je danas otputovala u SAD, gdje će u tri različita grada igrati prijateljske utakmice sa Real Madridom, Liverpulom i Milanom.

"Jako sam srećan poslije ovih sedam dana. Odlična je atmosfera i pristup igrača je sjajan, a odnos sa navijačima je nešto posebno. To je jako važno. Trebaće nam vremena, jer treba igračima da prenesem moju fudbalsku ideju, mijenjaćemo rad i sa fizičkog i sa taktičkog aspekta. Radujem se tom radu", rekao je italijanski trener u intervjuu za klupski sajt.

Konte je najveći dio igračke karijere proveo u Juventusu, sa kojim je osvojio pet titula, od čega tri tokom devedesetih godina, kada je Serija A važila za najbolju ligu na svijetu, zbog čega je zamoljen da uporedi sadašnju englesku i italijansku ligu.

"Razlika je velika. Premijer liga je drugačija ne samo od italijanske lige, već i od drugih, jer je intenzitet ogroman. Ovdje možete da vidite igrače kako se biju po 95 minuta, bum, bum, bum, što je fantastično. Serija A je možda u prednosti taktički, ali ova liga vam daje fantastičnu emociju, a utakmice umiju često da se riješe i po isteku 90 minuta", rekao je Konte.

On je kazao da bi volio da se oprobao u Engleskoj kao igrač, ali da je i sada presrećan što je trener u velikom klubu, što samo po sebi dovoljno govori o ciljevima.

"Ja sam trener velikog kluba, što znači da su ciljevi jasni i da im se ne može pobjeći. Slično je kao u Italiji - važno je boriti se i na kraju pobijediti", rekao je Konte.

Napomenuo je da se opušta uz porodicu, ali i da mu je usavršavanje fudbala takođe odmor.

"Opuštam se uz porodicu, kad provodim vrijeme sa kćerkom i suprugom. Volim i da gledam i da proučavam fudbal, to me takođe opušta, nije mi to samo posao", rekao je Konte.

Bonus video: