Đalović: Toliko smo vjerovali u čudo, da smo čak vježbali penale

Umjesto da se spremaju za Irsku, za duel sa Korkom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, da i dalje žive ljetnji fudbalski san, igrači Budućnosti putuju danas u Berane, na sedmodnevne pripreme za domaći šampionat.
3 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.07.2016. 11:15h

Čudni su fudbalski putevi. Umjesto da se spremaju za Irsku, za duel sa Korkom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, da i dalje žive ljetnji fudbalski san, igrači Budućnosti putuju danas u Berane, na sedmodnevne pripreme za domaći šampionat.

Dva promašena penala, dvije velike sudijske greške na njihovu štetu - usmjerili su put fudbalera Budućnosti, vratili ih u realnost.

Bili su toliko blizu senzacije protiv Genka, zaslužene senzacije. Baš zbog toga je i buđenje nakon nesrećnog ispadanja bilo toliko bolno...

"Šteta, velika šteta, mnogo toga je moglo da nam se otvori", premotava film najiskusniji, Radomir Đalović, koji je bio pravi predvodnik mlađih saigrača u „operaciji” za koju je malo ko vjerovao da bi mogla da bude uspješna, nakon poraza od 2:0 u Belgiji.

"Vjerovali smo samo mi, na čelu sa našim trenerom, koji nam je usadio tu vjeru i na izvrstan način pripremio revanš, izuzetno zahtjevnu utakmicu. Ušli smo u nju sa dva gola minusa, bez prava na grešku, a bili smo ubijeđeni da možemo da prođemo".

Dva dana poslije, Đalović otkriva neke detalje sa treninga.

"Toliko smo vjerovali, da je trener na treningu komentarisao i plašio se da nećemo imati snage za produžetke. Toliko smo vjerovali da smo čak i vježbali penale na treningu!"

Najbolja predstava jednog crnogorskog kluba na evropskoj sceni u posljednjih deset godina nije nagrađena, Budućnost se sprema za domaći šampionat.

"Nije lako, ali moramo da se okrenemo onome što nas čeka. To nije Evropa, ali vjerujem da ćemo uskoro imati novu priliku. Ove četiri utakmice, dvije protiv Genka i dvije protiv Rabotničkog, treba da budu veliki podstrek mlađim igračima, koji su se uvjerili da mogu da igraju i na visokom nivou, protiv dokazanih internacionalaca".

Domaće prvenstvo počinje 6. avgusta, a Budućnost juri prvi trofej nakon četiri godine. To što su „plavi” bili blizu senzacije protiv Genka, nije nikakva garancija, tvrdi Đalović.

"Neće biti lako, ne treba zaboraviti da nas je u ovom prelaznom roku napustilo čak deset fudbalera, a od novih igrača tu su samo Vujović i dva golmana, te nekoliko mlađih. Genk će pomoći, ali pod uslovom da bude podstrek da se bolje radi".

I u ovakvoj Crnogorskoj ligi, konkurencija će biti paklena.

"Budućnost, kao i uvijek, mora da se bori za vrh, ali tu je i Sutjeska, koja se pojačala, zatim Rudar, koji je vrlo jak, pa šampion Mladost koja je takođe dovela dosta novih fudbalera. Pojačava se i Zeta... Nemam puno iskustva u domaćoj ligi, ali mi se čini da je pred nama najneizvjesnije prvenstvo do sada, i zbog činjenice da tri tima direktno ispadaju", zaključuje Đalović.

Takvu koheziju sa publikom osjetio sam samo dok sam nosio dres reprezentacije

Đalović je zimus došao u Budućnost i u 33. godini prvi put zaigrao u Telekom 1. CFL, nakon bogate internacionalne karijere.

Trebalo je, međutim, da prođe više od pola godine pa da osjeti da je ponekad lijepo i nositi dres Budućnosti, uprkos svemu...

"Otkada sam došao, nisam igrao ovakav meč. Takvu koheziju sa publikom osjetio sam samo dok sam igrao za reprezentaciju. Nadam se da će se stvari konačno pokrenuti sa mrtve tačke i da će Budućnost još igrati ovakvih mečeva, u ovakvom ambijentu", kaže Đalović.

Bonus video: