Kraj velikog Rudara? Na tržištu više od pola ekipe

Đalović i Kuč posljednji od desetak igrača koji su napustili klub. Da li će ova zima označiti i kraj velikog Rudara?
2891 pregleda 6 komentar(a)
Mnogi fudbaleri Rudara već traže nove klubove
Mnogi fudbaleri Rudara već traže nove klubove
Ažurirano: 18.12.2018. 09:41h

Većina fudbalera pljevaljskog Rudara biće ove zime kao u izlogu - slobodni u izboru nove sredine, slobodni da pregovaraju sa drugim crnogorskim prvoligašima.

Pljevaljski klub našao se u velikim finansijskim problemima, tolikim da je prinuđen da pusti sve igrače koji, ugrubo, primaju preko 400 ili 500 eura mjesečno.

Radomir Đalović, Miloš Pejaković, Edvin Kuč, Nemanja Sekulić, Armin Bošnjak, Velizar Aković, kao i golmani Zoran Aković i Vuk Radović, već su uzeli papire, ili su na putu da se rastanu sa Rudarom.

Njihovim stopama mogli bi da pođu i drugi igači - Brazilac Patrik Felipe, kojeg žele Budućnost i OFK Titograd, desni bek Danilo Pešukić, za koga su takođe zainteresovane ekipe iz samog vrha tabele, Kamerunac Alfonse Sopo takođe...

I trener Edis Mulalić ovih dana treba da definiše svoj status, a sve su prilike da će Rudar tražiti novog kormilara.

Kratkoročni i isključivi cilj Rudara u drugoj polusezoni je opstanak u eliti - do njega će Pljevljaci pokušati da dođu uglavnom sa domaćim snagama, igračima koji su ponikli u klubu. Ako uspiju, na ljeto će pokušati da se stabilizuju...

Sve su prilike, međutim, da će ova zima označiti i kraj velikog Rudara.

Ekipa koja je dva puta bila prvak Crne Gore i još četiri puta pobjednik Kupa (rekord), do prošlog ljeta je igrala koliko-toliko zapaženu ulogu na domaćoj sceni, kada se u kvalifikacijama za Ligu Evrope sastala sa Partizanom.

Većinu trofeja, pet od šest, Pljevljaci su osvojili u periodu između 2009. i 2012. godine, kada se na čelu kluba nalazio Duško Šarić. On je i nakon povlačenja sa predsjedničke funkcije, januara 2012, posredno učestvovao u finansiranju kluba, u šta se prije godinu i po uključio i njegov prijatelj i poslovni partner, bivši crnogorski košarkaški reprezentativac Nikola Peković.

Od ove zime, međutim, Rudar će morati da se osloni samo na Opštinu Pljevlja, što podrazumijeva velike finansijske rezove i odlaske najboljih igrača.

Bonus video: