Najveći italijanski transfer ikada, drugi najveći na svijetu

Do sada najveći italijanski rekord datira još iz 2000. godine, kada je tada moćni Kranjotijev Lacio doveo Ernana Krespa iz Parme za 55 miliona eura.
14 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Beta/AP
Gonsalo Iguain, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.07.2016. 21:32h

Prelaskom Gonsala Iguaina iz Napolija u Juventus za 94,7 miliona eura, nakon punih 16 godina pašće italijanski transfer rekord!

U pitanju je drugi najveći transfer svih vremena - za nešto manju sumu (94 miliona) Kristijano Ronaldo je 2009. prešao iz Mančester junajteda u Real, a rekord i dalje drži Garet Bejl, kojeg je Real 2013. za 100,8 miliona doveo iz Totenhema.

Do sada najveći italijanski rekord datira još iz 2000. godine, kada je tada moćni Kranjotijev Lacio doveo Ernana Krespa iz Parme za 55 miliona eura.

Uslijedile su godine finansijske krize italijanskih klubova, dominacija Reala, Barselone, Engleza i klubova sa arapskim vlasnicima...

Dovođenjem Iguaina za 94,7 miliona, Juventus se ponovo uključuje u tržišnu utakmicu sa najvećima i vraća italijanski fudbal u vrh vrtoglavih transfer brojki.

„Skaj sport” je danas objavio da je argentinski napadač u petak veče, pod velom tajne, obavio ljekarske preglede i i potpisao četvorogodišnji ugovor vrijedan 7,5 miliona eura po sezoni.

Zvanična potrvda Juventusa očekuje se u ponedjeljak.

Gazda Napolija Aurelio de Laurentis nije želio da pusti najboljeg igrača u redove najvećeg rivala, ali je i sam kriv što je prije tri sezone potpisao jednu klauzulu - klub koji prvi uplati 94,7 miliona, pa zvao se i Juventus, može da vodi Argentinca.

Novac za dovođenje Iguaina Juventus će najvjerovatnije obezbijediti (ili je već obezbijedio) prodajom Pola Pogbe Mančester junajtedu za 120 miliona.

Ako se taj transfer realizuje pašće novi evropski rekord, a Iguainov prelazak iz Napolija u Juventus biće pomjeren sa drugog na treće mjesto.

Ljeto fudbalskih rekorda!

Bonus video: