Alardajs i zvanično selektor Engleske

"Izuzetno sam počastvovan time što sam izabran za selektora Engleske, jer nije tajna da je ovo mjesto koje su svi željeli", rekao je 61-godišnji stručnjak
2 komentar(a)
Sem Alardajs, Foto: Reuters
Sem Alardajs, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.07.2016. 19:53h

Gordi Albion je u rukama Velikog Sema - Fudbalska asocijacija Engleske je postavila Sema Alardajsa za novog selektora selekcije „tri lava”.

Nakon opširne potrage i razgovora sa više kandidata, tročlana komisija FA, koju su sačinjavali glavni izvršni direktor Martin Glen, tehnički direktor Dan Ašvort i predsjednik Dejvid Gil, jednoglasno je odabrala 61-godišnjeg stručnjaka.

"Izuzetno sam počastvovan time što sam izabran za selektora Engleske, jer nije tajna da je ovo mjesto koje su svi željeli. Za mene, ovo je apsolutno najbolji posao u engleskom fudbalu".

"Učiniću sve što mogu da pomognem Engleskoj da igra dobro i da donesem naciji uspjeh koji navijači zaslužuju. Iznad svega, želim da učinim narod i čitavu zemlju ponosnim", rekao je Alardajs, koji je vodio 467 utakmica u Premijer ligi, manje samo od Aleksa Fergusona (810), Arsena Vengera (752) i Harija Rednapa (641).

Pred novog selektora je postavljen cilj da se plasira na Mundijal u Rusiji. A tamo je, naravno, potreban veliki rezultat da bi ostao...

Bonus video: