Vukotić: Žao mi je igrače, zaslužili su prolaz

"Žao mi je fudbalere, pognutih glava su ušli u svlačionicu, mislim da su igrama u oba meča zaslužili da prođu dalje".
2 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.07.2016. 12:54h

Pomiješane emocije trenera Budućnosti Miodraga Vukotića nakon penal-ispadanja od Genka u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope...

Tuga i ponos, u isto vrijeme.

"Žao mi je fudbalere, pognutih glava su ušli u svlačionicu, mislim da su igrama u oba meča zaslužili da prođu dalje".

Budućnost je u revanšu slavila 2:0 i nadoknadila istovjetan poraz iz prvog meča. Otišlo se u produžetke, pa u penale, gdje su mnogo poznatiji gosti bolje šutirali...

"Nismo se predavali do kraja, bez obzira na rezultat iz prve utakmice. Samo smo vi vjerovali u ovo, igrači su pokazali kvalitet, igrali su fudbal ne samo u 120 minuta revanša, već i u prvoj utakmici. Fudbaleri su iznijeli sav teret i od srca im čestitam. Ponosan sam na njih".

Budućnost je otvorila meč kako je samo mogla da poželi - egzekucijom Radomira Đalovića, na centaršut Luke Mirkovića, već u 31. sekundi.

"Sve je išlo u smjeru u kojem smo priželjkivali. Morali smo da krenemo otvorenije, ali istovremeno da se pazimo nazad, jer Genk ima veoma nezgodne igrače u napadu. Sve je funkcionisalo kako treba, dali smo dva gola, imali još situacija, mogli smo da riješimo meč i bez penala", kazao je Vukotić.

Budućnost je oštećena i za penal. Bar jedan...

"Ako je njima dosuđen onakav penal u Genku, onda smo mi zaslužili da nam se svira bar jedan u revanšu", dodao je Vukotić.

Genk će u 3. kolu kvalifikacija za LE igrati sa irskim Korkom, Budućnost se sprema za domaći šampionat.

"Šteta, velika šteta, ali ovo treba da bude samo podstrek za mlade igrače, čije vrijeme tek dolazi", zaključio je trener Budućnosti.

Bonus video: