"Plavi" neće biti samo statisti u filmu

Meč pod Goricom počinje u 20.45, cijene ulaznica su tri eura (zapad), dva eura (istok) i jedan euro (sjever)
4 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.07.2016. 07:34h

Genk se neće prošetati do 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, uprkos lagodnih 2:0 iz Belgije, obećavaju iz Budućnosti pred večerašnji „hepening”.

Podgorički klub već četiri godine ne može da osvoji trofej u Crnoj Gori, ali može da priredi navijačima lijepu evropsku utakmicu, protiv jakog i poznatog tima iz Belgije.

I ne samo to - „plavi” su ubijeđeni da neće biti samo statisti u filmu, kao što nisu bili ni u prvoj utakmici...

"Šansa postoji dok god se igra, ostalo je još 90 minuta - kaže trener Budućnosti Miodrag Vukotić, koji crpi optimizam iz prošlog meča na „Kristal areni”.

"Nismo bili inferiorni. Uvjerili smo se da možemo da igramo protiv Genka. To pokazuju i statistički podaci - posjed lopte je bio gotovo ujednačen, imali smo tri kornera više, pogodili smo stativu, primili smo gol iz penala za koji i dalje tvrdim da nije postojao... Kada se sve sabere, nismo zaslužili tako visok poraz", ističe trener Budućnosti.

Propušteno u prvoj utakmici, Podgoričani će pokušati da nadoknade pred svojim navijačima - eventualno vođstvo vratilo bi nadu u čudo i „zapalilo” publiku, baš kao što bi vodeći gol Genka riješio sve dileme.

Zato će fudbaleri Budućnosti pokušati da budu ofanzivni, ali i - oprezni.

"Igramo protiv kvalitetne i izuzetno brze ekipe, sa ekstra pojedincima u napadu, koji mogu da nas kazne iz neke kontre, polukontre... Zato ne smijemo da jurnemo. Ipak, nećemo se braniti, nismo se branili ni u Genku. Ako postignemo prvi gol, siguran sam da imamo šansu", dodaje Vukotić.

Belgijanci su ekipa koja dozvoljava protivniku da igra fudbal, što će Budućnost pokušati da iskoristi, ali ne i da upadne u „zamku”.

"Mislio sam da je Genk tvrđa ekipa, nisam očekivao da ćemo tako lako moći da imamo posjed, da dolazimo do njihovog gola. Odbrana im je slabija tačka, ali su mnogo opasni naprijed. Jamajčanin Bajli je prošle sezone bio najbolji mladi igrač u Belgiji, špic Kebano je brz i tehnički mnogo jak, tu je i Grk Karelis. Moramo da se pazimo".

Trener Budućnosti ima na raspolaganju još dvije (nove) ofanzivne opcije - novajliji Goranu Vujoviću je istekla suspenzija, oporavio se i duže povrijeđeni Milivoje Raičević.

"Igraćemo drugačije nego u prvoj utakmici, a možda će biti promjena u timu".

Vukotić je, na kraju, pozvao navijače:

"Ovi momci su zaslužili podršku kako igrama u prvenstvu, tako i nastupima u Evropi - igraju fudbal, igraju za gol više".

Utakmica pod Goricom počinje u 20.45. Ulaznice koštaju tri eura (zapad), dva eura (istok) i jedan euro (sjever).

Bonus video: