Trener Genka: Oprez, Budućnost može da kazni svako naše opuštanje

"Cilj je da postignemo gol, jer bismo tako dodatno otežali situaciju protivniku", kazao je Maes
1 komentar(a)
Genk Budućnost, Foto: PN
Genk Budućnost, Foto: PN
Ažurirano: 20.07.2016. 18:34h

Fudbaleri Genka imaju dobru prednost pred revanš i svjesni su da su favoriti uoči revanša pod Goricom, gdje sjutra veče u 20.45, u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, brane 2:0 iz prve utakmice.

Trener Peter Maes je, međutim, oprezan i čini se da to nije iz kurtoazije. Naglasio je da bi jedan gol njegove ekipe riješio dvomeč, ali je upozorio da bi Budućnost mogla da kazni svako opuštanje.

"Imali smo dosta problema u prvom meču, jer smo naišli na čvrstu i kompaktnu ekipu, dobro organizovanu. Ipak smo uspjeli da ostvarimo dobar rezultat, koji od našeg rivala traži da odigra ofanzivnije. Mogli bismo da dobijemo više prostora naprijed. Cilj je da postignemo gol, jer bismo tako dodatno otežali situaciju protivniku", kazao je Maes, za kojeg belgijski mediji pišu da je jedan od kandidata za novog selektora Belgije, umjesto smijenjenog Marka Vilmotsa.

Fudbaleri Genka trenirali osjetili su večeras travu podgoričkog stadiona, tokom jednočasovnog treninga,

"Imamo lijepu prednost. Poštujemo protivnika i njegovu želju da nadoknadi zaostatak, ali imamo I kvalitetnu i iskusnu ekipu, koja može da riješi sve eventualne probleme", veliki je optimista Sebastijen Devast, fudbaler Genka.

Bonus video: