Zovu navijače na spektakl

"Nećemo ući u utakmicu samo da je odigramo, već da pokušamo da pobijedimo i zadovoljimo i sebe i naše navijače", kaže kapiten Risto Radunović
101 pregleda 3 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.07.2016. 09:30h

Fudbaleri Budućnosti pozivaju navijače da im pomognu da zajedno urade „nemoguće” - da pobijede Genk pod Goricom u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sjutra pod Goricom u 20.45.

„Plavi” su u Belgiji izgubili 2:0 i pred revanš imaju samo jednu želju - da ispune srca svojih navijača.

"Nećemo ući u utakmicu samo da je odigramo, već da pokušamo da pobijedimo i zadovoljimo i sebe i naše navijače. Nadam se da će doći u što većem broju, da će stadion biti pun, jer ovo je lijepa utakmica, protiv evropskog kluba koji dolazi iz prave fudbalske zemlje. Ovo je utakmica zbog koje smo i izašli u Evropu", kaže kapiten Budućnosti Risto Radunović.

Prva utakmica, u kojoj su poražni 2:0, utisak je, dodatno je momke Miodraga Vukotića ispunila samopouzdanjem.

"Uvjerili smo se u kvalitet Genka u prvoj utakmici, ali smo se isto tako uvjerili da možemo da igramo sa njima. Imali smo i mi naše šanse, a golove smo primili neiskusno, iz penala i iz akcije koja je krenula iz auta. Nadamo se da će na našem terenu, pred našim navijačima, nećemo ponoviti slične greške", dodaje lijevi bek “plavih”.

Radunović je opisao Genk kao ekipu koja svih 90 minuta igra otvorenog garda.

"Napadaju, žele da se nadigravaju, ali imaju i kvalitet za takvu igru. Posebno mislim na četiri-pet igrača koji igraju u napadu i koji su vrlo opasni. Sa druge strane, takva igra ostavlja prostora i protivniku, zato se nadam da ćemo i u revanšu imati svoje šanse", kaže Radunović.

Motiv Podgoričana je na vrhuncu.

"Kako ćemo igrati, to će odlučiti trener, ono što je sigurno da smo silno motivisani da protiv veoma jakog protivnika dokažemo da vrijedimo. Biće teško, ali vjerujemo u sebe i jedva čekamo da utakmica počne", zaključuje Radunović.

Belgijanci danas stižu u Podgoricu, a večeras će u vrijeme odigravanja meča (20.45) trenirati pod Goricom. Sudijski komitet Uefe izabrao je Grka Haralambosa Kalogeropulosa kao glavnog arbitra meča.

Deportivo, Hajduk, Brondbi...

Prošlo je tačno 11 godina od pobjede Budućnosti nad Deportivom (2:1), u tadašnjem Intertoto kupu. Tim iz La Korunje je najatraktivniji inostrani klub koji je u posljednjih 15 godina igrao protiv Budućnosti pod Goricom.

Mnogi se prisjećaju tog dvomeča uoči sjutrašnjeg meča sa Genkom. Budućnost je na „Riazoru” izgubila 3:0, da bi pod Goricom pet minuta prije kraja prišla na samo gol od čuda (2:0). Depor je ipak rutinski priveo meč kraju...

Najveće evrospke utakmice u nezavisnoj Crnoj Gori Budućnost je odigrala sa splitskim Hajdukom. Dva epska duela u kvalifikacijama za Kup Uefa 2007, protkana snažnim navijačkim nabojem, završena su prolazom Splićana - 1:1 pod Goricom, 1:0 za Hajduk u revanšu.

Budućnost je igrala još nekoliko atraktivnih evropskih mečeva u kojima, po pravilu, nije bila uspješna. Danski Brondbi je 2010. slavio i u Podgorici i u Kopenhagenu (2:1, 1:0), a zanimljiva su dva duela Budućnosti sa poljskim timovima - Podgoričani su i protiv Polonije 2009. i Slaska 2012. izgubili kući 2:0, da bi u revanšima zamalo napravili čudo (pobjede po 1:0).

Bonus video: