Mladost (ne)vjeruje u filmski zaplet

Ludogorec u prvom meču slavio 2:0 i pokazao veliku razliku u kvalitetu, Mladost želi da popravi utisak u revanšu
66 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Lazarević, Foto: Ludogorets.com
Bojan Lazarević, Foto: Ludogorets.com
Ažurirano: 19.07.2016. 08:53h

Dok bugarski šampion već razmišlja o Crvenoj zvezdi, crnogorski prvak želi da popravi utisak iz prve utakmice kako bi u što boljem raspoloženju nastavio pripreme za domaći šampionat, koji počinje brzo, za nešto manje od 20 dana.

U takvoj „klimi” biće odigrana revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, večeras između Mladosti i Ludogoreca (20.45, TV Arenasport).

Podgoričani autsajderi

Ima li pod Goricom prostora za bilo kakav zaplet? Ima, ako je suditi iskuljučivo po rezultatu iz prvog meča (2:0 za Ludogorec), a veoma teško, ako se analizira odnos snaga u prvoj utakmici.

Izabranici Nikole Rakojevića autsajderi su i u revanšu i svaki rezultatski zaplet ušao bi u domen „flimskog”. No, dok igra traje čuda su moguća, zato će se Podgoričani potruditi da Bugarima makar otežaju posao, da im dolazak u Crnu Goru ne bude klasičan izlet.

Nakon inferiornih 90 minuta u Razgradu, u taboru Mladosti ne žele da se razmeću riječima pred revanš. Očekivanja su skormna i spadaju u domen „popravljanja utiska”.

"Kvalitet je apsolutno na strani Ludogoreca, vidjelo se to u prvoj utakmici. Ne igramo protiv bugarskog, već više brazilskog tima. Pitali su me novinari u Razgradu da uporedim crnogorski i bugarski klupski fudbal na osnovu našeg prvog meča, odgovorio sam kako da uporedim kad su u prvoj postavi Ludogoreca samo dva igrača iz Bugarske - kaže Rakojević, koji ipak očekuje da se njegov tim večeras bolje suprotstavi „Brazilcima” (biće ih pet ili šest u prvoj postavi), nego u prvoj utakmici.

"Bojažljivo smo ušli u prvi meč i domaćinu značajno olakšali posao, dozvolili mu da njegov kvalitet dođe do punog izražaja. Nadam se da te bojažljivosti neće biti u revanšu i da ćemo popraviti utisak u odnosu na duel u Bugarskoj. To je naš jedini cilj.

Rakojević mijenjati igrače, ali i pozicije u timu, kako bi popravio “krvnu sliku” svoje ekipe. Novajlija Stefan Bukorac upada na poziciju zadnjeg veznog, umjesto Ivana Novovića, koji se seli na lijevo krilo, umjesto Miljana Vlaisavljevića, koji se seli u vrh napada, umjesto Borisa Kopitovića, koji će ostati na klupi. Takođe, naprijed po desnoj strani počeće Bojan Lazarević, umjesto mladog Petrovića.

Ekipa je još u stvaranju

"U prvom meču u Razgradu igralo je šest novih fudbalera u odnosu na prošlu sezonu. Među 18 ih je bilo čak devet, koji su došli iz sedam različitih klubova. Za ove utakmice to nam je svakako otežavajuća okolnost, ali vjerujem da ćemo pokazati da smo bar malo napredovali u odnosu na prošli meč - ističe trener podgoričkog tima.

Mladost je ekipa u stvaranju, kaže Rakojević.

"Treba nam vremena i mislim da ćemo opet igrati dobar fudbal. Ovakve utakmice protiv Ludogoreca, protiv brazilskog načina igre, mogu samo da nam pomognu i pokažu gdje smo u ovom trenutku u odnosu na tim koji cilja grupnu fazu Lige šampiona - zaključuje trener Mladosti.

Duel pod Goricom vodiće sudijska trojka iz Holandije, na čelu sa Polom van Bekelom.

Ulaz je slobodan.

Bonus video: