Fudbalska Evropa se sprema za rekordni transfer

Žoze Murinjo, novi trener "crvenih đavola", želio je Pogbu prošlog ljeta u Čelsiju, uskoro će ga dobiti u Mančester junajtedu.
11 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Reuters
Pol Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2016. 08:05h

Čelnici Mančester junajteda spremaju se da upute zvaničnu ponudu Juventusu za svog nekadašnjeg člana, Pola Pogbu, koja će iznositi 125 miliona eura.

Menadžer francuskog internacionalca, kontroverzni Mino Rajola, putuje danas u Mančester kako bi na licu mjesta saslušao šta "đavoli" nude njegovom klijentu. Engleski mediji pišu da će Pogba na "Old trafordu" godišnje zarađivati između 12 i 14 miliona eura.

Kako god, fudbalska Evropa sprema se za novi rekordni transfer. Kristijano Ronaldo je 2009. preošao iz Junajteda u Real za 94 miliona eura, madridski klub je ponovo pomjerio granice dovođenjem Gareta Bejla iz Totenhema prije tri godina za ravno 100 miliona, a sada će rekorder postati engleski klub.

Žoze Murinjo, novi trener "crvenih đavola", želio je Pogbu prošlog ljeta u Čelsiju, sve su prillike da će ga dobiti u Mančester junajtedu.

"Pogba napušta Juventus? Pred nama je dugo ljeto, ali ne bih isključio tu opciju", kazao je Rajola, koji je u fudbalskom svijetu poznat kao izuzetno vješt pregovarač.

Upravo zbog Rajolinih "dosadnih" insistiranja na detaljima pregovori će se vjerovatno odužiti neki dan, ali ni španski, ni italijanski mediji nemaju dilemu - Pogba će nakon četiri godine ponovo obući dres Junajteda.

Francuz je stigao na "Old traford" 2011. kao veliki talenat Avra, ali je za jednu sezonu odigrao samo tri utakmice u prvom timu. Aleks Ferguson nije računao na njega i proslijedio ga je Juventusu - i dan danas, to se smatra kao najveća trenerska greška legendarnog ser Aleksa.

Pogbin povratak u Mančester je samo prvi u "lancu" transfera. Juventus će 94 od 125 miliona eura gotovo izvjesno iskoristiti za dovođenje Gonsala Iguaina iz Napolija. Toliko, naime, iznosi otkupna klauzula za argentinskog napadača i nema velikih pregovora - ko plati 94 miliona, može da vodi Pipitu sa "San Paola". A Juventus je spreman...

"Staroj dami" je odlaskom Pogbe potreban novi zadnji vezni. Dva su kandidata - Portugalac Andre Gomeš iz Valensije i Srbin Nemanja Matić iz Čelsija.

Bonus video: