Četvorica igrača Reala u konkurenciji za igrača godine

Favorit za osvajanje priznanja je Kristijano Ronaldo, koji je ugrabio titulu prvaka kontinenta i sa Realom i sa Portugalom
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo i Pepe, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo i Pepe, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.07.2016. 11:09h

UEFA je objavila skraćenu listu od 10 kandidata za nagradu za najboljeg igrača u Evropi.

Favorit za osvajanje priznanja je Kristijano Ronaldo, koji je ugrabio titulu prvaka kontinenta i sa Realom i sa Portugalom.

U konkurenciji su i tri njegova saigrača iz Reala - Pepe, Garet Bejl i Toni Kros, te po dvojica iz Bajerna (Tomas Miler i Manuel Nojer) i Barselone (Luis Suares i Lionel MesiI, Đanluiđi Bufon iz Juventusa i Antoan Grizman iz Atletiko Madrida.

N’Golo Kante, Rijad Marez i Džejmi Vardi, koji su donijeli istorijsku titulu Lesteru, nisu među 10 najboljih, pa su morali da se zadovolje mjestom u Top 20.

Među 25 je bio i jedan „uljez”, Vil Grig.

Napadač Vigana i Sjeverne Irske, kojem je posvećena jedna od najzanimljivijih navijačkih pjesama, dobio je jednak broj glasova od navijača kao Pol Pogba, a više od zvijezde Mančester sitija Kevina de Brujnea i Kevina Gameira, najzaslužnijeg što je Sevilja osvojila treći vezani pehar u Ligi Evrope.

UEFA će 5. avgusta skratiti spisak na tri igrača, a ime pobjednika izbora u kojem učestvuju novinari iz 55 zemalja članica Evropske fudbalske unije će biti objavljeno 25. avgusta, kada je žrijeb za Ligu šampiona.

Bonus video: