Gabi Žezus nije promašaj, Šaćiri je Klopov “mister X”

Lionel Mesi je opet zablistao, ovog puta u Levante, baš kao i Antoan Grizman, koji je donio trijumf Atletiko Madridu u Valjadolidu
703 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2018. 18:25h

Jedanaest utakmica, skoro 500 minuta, 18 neuspješnih šuteva...

Toliko je prošlo od posljednjeg gola Gabrijela Žezusa u dresu Mančester sitija u Premijer ligi.

Brazilski napadač je loš niz koji je trajao od avgusta prekinuo s dva pogotka protiv Evertona i pomogao Sitiju da se vrati pobjedama nakon što je u pretprošlom kolu izgubio od Čelsija.

Lionel Mesi je opet zablistao, ovog puta u Levante, baš kao i Antoan Grizman, koji je donio trijumf Atletiko Madridu u Valjadolidu.

Liverpul je pobijedio Mančester junajted, a heroj je postao Džerdan Šaćiri, jedan od junaka idealnog tima vikenda u najjačim evropskim ligama.

GOLMANI

Oblak (Atletiko Madrid) - ni vođstvo od 2:0 Atletiku nije garantovalo pobjedu protiv Valjadolida. Slovenački golman je, istina, primio dva gola, ali je dao doprinos u teškoj pobjedi.

Pikford (Everton) - branio je koliko je mogao, ali protiv Mančester sitija ništa nije garancija...

ODBRANA

Kimih (Bajern) - postao je čovjek u kojeg Niko Kovač ima neogranićeno povjerenje. Bilo da igra na poziciji desnog beka ili veziste, Kimih je nezamjenjiv.

Robertson (Liverpul) - izjava Žozea Murinja poslije derbija govori sve: Umorio sam se samo gledajući Robertsona kako ide gore-dolje pored aut linije.

Pike (Barselona) - našao je prostor da postigne gol u još jednoj magičnoj noći Lionela Mesija.

Sala (Sampdorija) - obećavao je mnogo dok je igrao u Veroni, onda se izgubio, ali sada kao da polako vraća prepoznatljivi nivo u dresu Đenovljana.

SREDINA

Šaćiri (Liverpul) - “redsi” su po svaku cijenu željeli trijumf protiv Mančester junajteda, a jedna izmjena je konkretno riješila meč. Šaćiri je ušao umjesto Nabija Keite, a onda s dva gola postao junak.

Auar (Lion) - još jedan u nizu ekstratalenata koje godinama lansira Lion. Mladi 20-godišnji vezista je već izrazio želju da sarađuje sa Pepom Gvardiolom, vidjećemo da li će mu se i ispuniti.

Milivojević (Kristal Palas) - kapiten Kristal Palasa, lider na sredini terena i čovjek koji zna da pogodi kada je to najpotrebnije. Sve to je demonstrirao u trijumfu nad Lesterom.

Sarabija (Sevilja) - sa po šest golova i asistencija je najbolji igrač Sevilje u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPAD

Grizman (Atletiko Madrid) - dao je dva gola u Valjadolidu, drugi je donio tri boda kada je Francutz pogodio na asistenciju Stefana Savića.

Milik (Napoli) - Napolitanci su se mučili više od 90 minuta protiv Kaljarija, sve dok Poljak u 91. nije odapeo strijelu iz slobodnog udarca.

Mesi (Barselona) - het-trik i dvije asistencije u pobjedi 5:0 protiv Levantea. Je li dovoljno?

Žezus (Mančester siti) - navijači “građana” su već bili počeli da gube strpljenje, ali Brazilac se za ranije promašaje iskupio u duelu sa Evertonom kada je bio dvostruki strijelac.

Bonus video: