Zvezda: Sportsko društvo potrošilo naš novac od "Gasproma"

55 pregleda 2 komentar(a)
FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 16.07.2016. 16:18h

Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je saopštenje u kojem navodi da je prošao monitoring UEFA, ali i ujedno upitao zašto je Sportsko društvo potrošilo sav novac pristigao od generalnog sponzora "Gasproma" za fudbalsku sekciju kako bi se riješio problem oko licence za takmičenje u Evropi.

"Naš klub je zaključno sa 15. julom bio podložan UEFA monitoringu. Iz tog razloga smo molili našeg generalnog sponzora kompaniju Gasprom da nam godišnju donaciju u iznosu od 500.000 eura uplati ranije da bismo ispoštovali naše obaveze. S obzirom da je iz formalnih razloga potpisnik ugovora o donaciji SD Crvena zvezda, predstavnici kompanije Gasprom su nas u utorak obavijestili da su sredstva uplaćena na račun Sportskog društva i da ih fudbalski klub može koristiti istog dana u svrhu regulisanja obaveza za UEFA takmičenje", navodi se na sajtu crveno-bijelih.

Dalje se navodi da je problem nastao kada su predstavnici SD Crvena zvezda, bez konsultacija i obavještenja, utrošili za svoje potrebe.

"Cio iznos koji je kompanija Gasprom namjenski uplatila za potrebe fudbalskog kluba utrošili u jednom danu za svoje potrebe i na taj način stvorili opasnost da FK Crvena zvezda ostane bez UEFA licence. Iako smo ostali šokirani, zbog čega smo obavijestili Gasprom, smogli smo snage da ličnim vezama i pozajmicama dođemo do dijela neophodnih sredstava, a dio smo opet reprogramirali u posljednjem momentu i na taj način prošli i ovaj kvartalni UEFA monitoring".

Iz fudbalske sekcije poručuju da će "ovakav nekorektan postupak od predstavnika sportskog društva, u trenutku kada su znali da FK Crvena zvezda bije odlučujuće bitke za potpuni oporavak kluba koji bi se pozitivno reflektovao na cjelokupno sportsko društvo, preispitati svoje odnose sa SD Crvena zvezda i o tome zauzeti jasan stav", stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik Svetozar Mijailović.

Bonus video: