San: Pogba u Mančester junajtedu za 126 miliona!

"Nije bilo nikakvog kontakta", prokomentarisao je kratko generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota za "Sportitalija merkato".
2 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Reuters
Pol Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2016. 07:48h

Pol Pogba će za nekoliko dana postati član Mančester junajteda, siguran je britanski San.

Kako piše ovaj tabloid, menadžer francuskog internacionalca Mino Rajola je, navodno, postigao dogovor sa Junajtedom da Juventusu plati obeštećenje od 126 miliona eura za slobodu Pogbe.

Pogba bi to tom dogovoru trebalo godišnje da zarađuje nešto manje od 14 miliona eura po sezoni, a ugovor će, navodno, biti potpisan kada se Pogba vrati sa odmora u Sjedinjenim Američkim Državama i prođe ljekarske preglede (utorak).

Prekjuče je Pogba u razgovoru za ESPN izjavio da je Mačester junajted "njegova prva porodica", odakle je 2012. godine i stigao u Torino.

Ako se vijest ispostavi tačnom, transfer Pogbe bi bio najveći u istoriji fudbala i za 26 miliona bi nadmašio prelazak Gareta Bejla iz Totenhema u Real.

U Juventusu, međutim, ističu da od ovog transfra nema ništa.

"Nije bilo nikakvog kontakta", prokomentarisao je kratko generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota za "Sportitalija merkato".

U isto vrijeme kada se govori u prelasku Pogbe u Mančester junajted, italijanski mediji pišu o mogućem transferu Gonzala Iguaina iz Napolija u Juventus.

Otkupna klauzula za argentinskog asa, koji je prošlu sezonu u Seriji A završio sa 36 golova, iznosi skoro 95 miliona eura, ali izgleda da ni to ne plaši Juventus.

Sa druge strane, u Napoliju ne žele da se odreknu Iguaina, barem još sezonu, pa je predsjednik De Laurentis pripremio ponudu kako bi zadržao Iguaina. Da mu poveća godišnju zaradu sa šest na osam miliona eura i smanji otkupnu klauzulu na 40 miliona, što bi sljedećeg ljeta olakšao da Iguain nađe novi klub i potpiše još bogatiji ugovor...

Bonus video: