Vels „otjerao” Vilmotsa

Vilmots je ispisao istoriju belgijskog fudbala, jer je doveo „crvene đavole” do 1. mjesta na rang-listi Fife, ali je njegov tim podbacio na Evropskom prvenstvu, zbog čega mu je uručen otkaz
1 komentar(a)
Mark Vilmots, Foto: Reuters
Mark Vilmots, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2016. 14:12h

Poraz od Velsa bio je posljednji meč Marka Vilmotsa na mjestu selektora Belgije.

Kraljevski fudbalski savez Belgije (RBFA) je odlučio da otpusti 47-godišnjeg stručnjaka, iako je imao ugovor do Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji.

Vilmots je ispisao istoriju belgijskog fudbala, jer je doveo „crvene đavole” do 1. mjesta na rang-listi Fife, ali je njegov tim podbacio na Evropskom prvenstvu, zbog čega mu je uručen otkaz.

Belgija je bila jedan od favorita za titulu u Francuskoj, ali je u četvrtfinalu doživjela brodolom protiv Velsa (1:3).

„Želimo da se zahvalimo Marku Vilmotsu za rad tokom prethodne četiri godine. Sa njim kao selektorom, 'crveni đavoli' su se popeli sa 54. mjesta na vrhu FIFA rang-liste”.

„Ostvario je 34 pobjede u 51 meču, uz osam remija. Iznad svega, navijači su obnovili ljubav prema 'crvenim đavolima' tokom ovog perioda”.

„Tehnička komisija RBFA je procjenjivala UEFA Euro 2016 i smatra da željeni ciljevi nisu dostignuti. Razum nam govori da je timu potreban novi impuls kako bi ostvario vrhunski rezultat na najvećim takmičenjima”.

„Savez će odmah početi proceduru pronalaska novog selektora na transparentan način. Ideja je da novi selektor bude na klupi već od prve prijateljske utakmice sa Španijom 1. septembra u Briselu”, piše u saopštenju RBFA.

Bonus video: