Anonimni Ekvarodci do finala preko Boka juniorsa

Independijente del Valje je u revanšu polufinala na kultnoj „Bombonjeri” savladao Boku juniors sa 3:2 i potvrdio trijumf iz prvog meča (2:1)
0 komentar(a)
Independijente del Valje i Karlos Teves, Foto: Reuters
Independijente del Valje i Karlos Teves, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2016. 08:21h

Prije šest godina je prvi put ušao u Prvu ligu Ekvadora, još nema nijednu nacionalnu titulu, a mogao bi da postane prvak Južne Amerike.

I to bi bilo potpuno zasluženo, jer je srušio najveći klub sa one strane Atlantika i domogao se finala Kopa libertadores - Independijente del Valje je u revanšu polufinala na kultnoj „Bombonjeri” savladao Boku juniors sa 3:2 i potvrdio trijumf iz prvog meča (2:1).

Boka je golom talentovanog Kristijana Pavona već u 4. minutu nadoknadila minus iz Kita i činilo se da je slavni argentinski klub blizu 11. finalu, ali od toga nije bilo ništa.

„Negriasulesi” (crno-plavi) su izjednačili golom Luisa Kaiseda u 25. minutu, a sve je riješeno na startu nastavka, jer su u 49. i 51. minutu mrežu Agustina Oriona zatresli Brajan Kabesas, odnosno Hulio Angulo.

Šestostruki prvak Južne Amerike je šansu da se vrati u igru propustio u 71. minutu, kada je Nikolas Lodeiro promašio penal, da bi Pavon u 91. minutu dao utješni gol.

Tim koji u svom timu ima samo tri Urugvajca i sve ostalo Ekvadorce će u finalu igrati sa Atletiko Nasionalom. Kolumbijci su u oba meča bili bolji od Sao Paula (2:0 u Brazilu i 2:1 kući u noći između srijede i četvrtka), a sva četiri gola je postigao 23-godišnji napadač Migel Borha.

Momak koji je već promijenio osam klubova u kratkotrajnoj seniorskoj karijeri (između ostalih igrao i za italijanski Livorno), u Atletiko je stigao 1. jula. I postao vjerovatno najbolje pojačanje u istoriji, jer je klub iz Medeljina uveo u treće finale Kopa libertadores.

Bonus video: