Budućnost nije izdržala - Genk slavio 2:0

U meču u kome je presudio izuzetan individualni kvalitet igrača Genka, posebno 18-godišnjeg Leona Bajlija sa Jamajke, najboljeg mladog fudbalera šampionata Belgije prošle sezone, te afričkih napadača Neskensa Kebana i Mbvane Samate, „plavi“ su odbili da budu topovska hrana jačem od sebe
0 komentar(a)
Genk Budućnost, Foto: PN
Genk Budućnost, Foto: PN
Ažurirano: 14.07.2016. 20:04h

Budućnost je očekivano poražena od Genka 2:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, šanse za prolaz su u domenu teorije, ali izabranici Miodraga Vukotića nisu bili samo epizodisti i posmatrači na gostovanju jednoj od najboljih belgijskih ekipa.

U meču u kome je presudio izuzetan individualni kvalitet igrača Genka, posebno 18-godišnjeg Leona Bajlija sa Jamajke, najboljeg mladog fudbalera šampionata Belgije prošle sezone, te afričkih napadača Neskensa Kebana i Mbvane Samate, „plavi“ su odbili da budu topovska hrana jačem od sebe.

Imali su šanse, pogodili stativu, ali mogli i da budu ubjedljivije poraženi...

Hrabro i bez kompleksa niže vrijednosti, izabranici Miodraga Vukotića u prvom poluvremenu suprotstavili su se Genku.

Domaćin je, doduše, nametnuo jak ritam od starta, sa željom da brzo načne rivala, što je uspio u 17. minutu, kada je eksplozivnog Tanzanijca Samatu u svom šesnaestercu oborio Raičković.

Penal je sigurno izveo Kebano, 23-godišnji reprezentativac Konga i nekadašnji talenat Pari sen Žermena.

Jeftino primljeni gol nije, međutim, uticao na stav Budućnosti, koja je do poluvremena bila opasnija. Nakon pokušaja Vušurovića i Đalovića, koji nisu bili opasni po golmana Bizota, Ivana Pejakovića centimentri su dijelili od gola za izjednačenje - stativa je spriječila iznenađenje na Luminus areni.

U nastavku je, ipak, do izražaja došao kvalitet i napadački potencijal Genka. U uvodnim minutima drugog poluvremena, Genk je napravio žestok pritisak.

U prvih deset minuta nastavka, Kebano je pogodio stativu, a domaćin je imao još tri velike šanse. Nekako se Budućnost izvukla iz obruča, pokušavala da uradi nešto više u napadu. U 66. minutu „plavi“ su tražili penal, smatrajući da je Kastanj igrao rukom pred svojim golom, ali se Islanđanin Torarinson nije oglasio...

Finiš je ponovo protekao u znaku furioznih napada Genka. Supertalentovani Bajli iz slobodanog udarca uzdrmao je prečku, a Đalović 15-ak minuta prije kraja na kratko prekinuo nalete domaćina, nepreciznim udarcem iz prilično dobre pozicije.

Pet minuta kasnije, Genk je, ipak, duplirao prednost. Bajli je na brzinu izveo slobodan udarac, pronašao Samatu koji je drugi put matirao Dragojevića.

Još nekoliko puta domaći igrači bili su u opasnim situacijama, ali im je miran revanš donio golman Bizot, koji je četvrtom minutu nadoknade spasao svoj tim, sjajno zaustavivši šut Raspopovića.

Revanš je pod Goricom, narednog četvrtka, u 20.45.

GENK - BUDUĆNOST 2:0

Genk - "Kristal arena". Gledalaca: 10.450. Sudija: Vilhjamur Torarinson (Island). Strijelci: Kebano u 17. iz penala i Samata u 79. minutu. Žuti kartoni: Raičković, Vukčević, Mirković (Budućnost).

Genk: Bizot, Devae, Kumordzi, Bufel, Uronen, Ndidi, Bajli, Kastanj, Bujens (74. Hejnen), Samata (88. Trosard), Kebano (76. Karelis).

Dragojević, Raspopović, Vukčević, Mitrović, Radunović, Hočko, Raičković (60. Janketić), Mirković, Vušurović (85. Camaj), Pejaković (75. Seratlić), Đalović.

Bonus video: