Konte: Teri će uvijek biti kapiten Čelsija

73 pregleda 0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2016. 15:41h

Novi trener Čelsija Antonio Konte rekao je danas da će Džon Teri uvijek biti kapiten tog fudbalskog kluba, zbog uticaja koji ima na terenu i van njega.

Konte se danas obratio medijima prvi put kao trener Čelsija, pošto je preuzeo ekipu po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj, gdje je njegov dosadašnji tim, reprezentacija Italije eliminisana u četvrtfinalu.

Poslije brojnih spekulacija o odlasku sa Stamford Bridža, dugogodišnji kapiten Čelsija Teri produžio je u maju ugovor na godinu.

"Džon Teri je potpisao ugovor kao igrač, a ne za neku drugu ulogu. On je kapiten ovog tima i sjajan fudbaler, sa jakom ličnošću i harizmom. Želim da razgovaram sa njim pošto on poznaje duh kluba. On je važan igrač, a svi fudbaleri znaju da na treningu, na terenu, biram startnih 11 igrača", rekao je Konte, prenijeli su britanski mediji.

"Džon Teri je kapiten, kada igra i kada ne igra. On je uvijek kapiten", dodao je bivši trener Juventusa.

Teri je produžio ugovor samo šest nedjelja pošto je Konte imenovan za trenera "plavaca", a četrdesetšestogodišnji Italijan rekao je da je i on učestvovao u odluci.

"Džon Teri je za mene važan igrač, za navijače, za klub. Svi zajedno donosimo odluke, drago mi je što je potpisao novi ugovor sa Čelsijem", rekao je Konte.

Bonus video: