Selektor Rumunije gleda reprezentativce i tim iz Crne Gore

Krištof Daum, proslavljeni njemački trener i novi selektor Rumunije, gledaće trojicu reprezentativaca - Kozmina Mocija, Andreia Prepelicu i Klaudijua Kešerua
1 komentar(a)
Krištof Daum, Foto: Robert Ghement
Krištof Daum, Foto: Robert Ghement
Ažurirano: 13.07.2016. 09:29h

Prvo pitanje na pres konferenciji i prvi odgovor trenera Ludogoreca Georgija Dermendžijeva pokazali su sa kakvim ambicijama bugarski šampion dočekuje duel sa prvakom Crne Gore.

"Ovo je meč na koji čekamo od prošle godine i nadamo se da će biti samo početak naše evropske priče", rekao je Dermendžijev odgovarajući na pitanje šta očekuje od duela protiv Mladosti.

Ludogorec je prošle godine senzacionalno eliminisan u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, od moldavskog Milsamija. Ponoviti takav kiks bila bi katastrofa za ekipu koja je formirana i projektovana za mnogo veće domete od učešća u kvalifikacionim rundama.

"Imamo puni respekt prema rivalu, a znamo da fudbal može da donese mnogo toga neočekivanog. Bićemo maksimalno fokusirani i motivisani, i vjerujem da ćemo iz dvomeča izaći kao pobjednici", rekao je Dermendžijev.

Trener Ludogoreca nije želio da otkrije sastav koji će početi meč, ali je naglasio da su svi igrači u „dovoljno dobroj formi, iako je početak sezone”.

"Prve utakmice su teške, a Mladost je šampion svoje zemlje, baš kao i mi. Mislim, ipak, da smo se spremili dobro i da možemo da to pokažemo na premijeri", rekao je Dermendžijev.

Bugarski mediji najavljuju da će na tribinama Ludogorec arene biti oko četiri hiljade ljudi, a među njima VIP gost, Krištof Daum, proslavljeni njemački trener i novi selektor Rumunije, koji će gledati trojicu reprezentativaca - Kozmina Mocija, Andreia Prepelicu i Klaudijua Kešerua.

Mediji najavljuju da će samo Moci biti u startnoj postavi, a da Prepelica i Kešeru nisu imali vremena za odmor nakon obaveza u nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu.

Daumova Rumunija je prvi rival Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal 2018.

Bonus video: