Gol u gostima bi sačuvao nadu

Na debiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, crnogorski prvak je autsajder protiv Ludogoreca u Razgradu (19.30).
2 komentar(a)
Rakojević, Foto: Estadio Deportivo
Rakojević, Foto: Estadio Deportivo
Ažurirano: 13.07.2016. 07:37h

Mladost je najuspješniji crnogorski tim u evropskim takmičenjima posljednja tri ljeta, niko nije eliminisao toliko protivnika (Videoton, Senica, Nefči), ali ono sa čim će se danas suočiti izabranici Nikole Rakojevića je nešto novo i neistraženo - na debiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, crnogorski prvak je autsajder protiv Ludogoreca u Razgradu (19.30).

Podatak da je najbolji bugrarski tim prije samo godinu i po igrao grupnu fazu LŠ, nadmetao se sa Realom i Liverpulom, govori jasno o težini zadatka za Raičevića i društvo. Jer, Liga Evrope nije Liga šampiona - ovdje, bar u ovoj fazi, igraju samo prvaci država, ambiciozni i bogati timovi koji žele da se približe evropskom vrhu, a jednog takvog izvukla je Mladost.

Mogu li Podgoričani barem da se nadaju uoči revanša, mogu li da ponove podvig moldavskog Milsamija, koji je prošlog ljeta u 1. kolu kvalifikacija za LŠ senzacionalno eliminisao Ludogorec?

"Biće teško, prije svega zbog toga što imamo pet ili šest novih igrača u prvoj postavi. Trebaće vremena da se sve to uklopi na pravi način, vidjećemo koliko smo uspjeli do sada", kaže Rakojević, „autor” velikih uspjeha Mladosti u Evropi 2013. i 2015. godine.

Pet novih fudbalera u prvoj postavi u odnosu na prošlu sezonu trebalo bi da istrči danas na teren „Ludogorec arene” - Ljuljanović na golu, Boris Kopitović u posljednjoj liniji, Igumanović kao lijevi bek, Marko Burzanović kao centralni vezni, Vlaisavljević kao lijevo krilo i Boris Kopitović, napadač, kao najistureniji.

Sa druge strane, „brazilska kolonija” u Ludogorecu - čak pet fudbalera iz Brazila trebalo bi da se nađe u prvoj postavi, Sisinjo, Marselinjo, Kišada, Vanderson i Kafu.

"Po informacijama koje imamo, cilj Ludogoreca je plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Izvukli su pouke od prošle godine, uložili dosta i spremili ekipu koja svakome može da se suprotstavi", dodaje Rakojević.

Mladost, ipak, ne putuje da izgubi.

"Bitno je da taktički odradimo posao kako treba, da svaki igrač porkriva svoju poziciju, jer imaju nekoliko vrlo neugodnih Brazilaca. Nećemo se predati, pokušaćemo da damo sve od sebe i izvučemo povoljan rezultat pred revanš. Nadam se da ćemo postići gol, koji bi nam značio puno", ističe Rakojević.

Letom preko Beograda i Bukurešta, pa jednoipočasovnom vožnjom autobusom, fudbaleri Mladosti stigli su juče u Razgrad, a sinoć u vrijeme odigravanja meča (20.30 po bugarskom, sat ranije po našem vremenu), trenirali su na „Ludogorec areni”.

"Protivnik je ozbiljan i opasan, ali vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo", kaže desni bek Podgoričana Milan Đurišić.

Revanš između Mladosti i Ludogoreca igra se u Podgorici narednog utorka, 19. jula.

Bonus video: