Radunović: Nadam se da dolaze bolji dani za klub

"Nadam se da će konačno doći bolji dani za klub. Ako pobjedom nad Rabotničkim damo makar mali doprinos tome, barem da se formira upravni odbor, bićemo zadovoljni", kaže kapiten Risto Radunović
98 pregleda 4 komentar(a)
Radunović, Foto: Savo Prelević
Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2016. 20:57h

Budućnost je napravila podvig plasmanom u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će je čekati belgijski Genk.

Ne zbog toga što je eliminisala Rabotnički iz Skoplja, već zbog uslova i situacije u klubu iz kojih je to uspjela da uradi.

Podvig - jer FK Budućnost više od godinu nema upravni odbor, ljude koji vode klub i odlučuju.

Podvig - jer su igrači počeli pripreme iz štrajka, sa nekoliko dana zakašnjenja, zbog neizmirenih obaveza.

Podvig - jer je i u ovom prelaznom roku Budućnost ostala bez nekoliko važnih fudbalera.

"Nadam se da će konačno doći bolji dani za klub. Ako pobjedom nad Rabotničkim damo makar mali doprinos tome, barem da se formira upravni odbor, bićemo zadovoljni", kaže kapiten Risto Radunović, koji je golom iz penala odlučio revanš pod Goricom.

"Kada smo vidjeli navijače na kraju meča kako aplaudiraju i ne izalze sa stadiona, srce nam je bilo puno.

Ekipa Miodraga Vukotića nadigrala je rivala iz Makedonije u revanšu, pokazavši da dobra igra i skopskih 1:1 nisu bili slučajni.

"Mislim da smo demonstirali kako treba da se igra. U svakom momentu utakmice, i kod 0:0 i kod 1:0, i kada smo imali igrača više i kada smo bili brojčano izjednačeni, znali smo šta želimo i kako da dođemo do toga", ističe Radunović.

"Nije puno ljudi vjerovalo u Budućnost, možda i s pravom. Ipak, igra i rezultat u Skoplju dali su nam vjeru da možemo dalje. Pribojavali smo prije ovog dvomeča, ne toliko snage Rabotničkog, koliko nekih drugih stvari - oni su, na primjer, bili na pripremama u Austriji, odigrali nekoliko jakih pripremnih mečeva, dok smo mi ostali u Podgorici, igrali smo samo jedan kontrolni meč sa Bokeljom. Pribojavali smo se i zbog povreda i suspenzija, ali i odlazaka fudbalera", navodi kapiten „plavih”.

Upravo je Radunović zbog povrede propustio prvi meč, u revanšu se vratio i pokazao koliko je značajan.

"Najvažnije mi je da smo prošli. Drago mi je da sam odigrao utakmicu poslije 40 dana pauze zbog povrede".

Slijedi Genk - put u Belgiju već narednog četvrtka, pa revanš pod Goricom 21. jula.

"Lijepe utakmice, ljepše od ovih sa Rabotničkim. Bićemo rasterećeni, imaćemo priliku da se izmjerimo sa evropskim timom iz jače lige", zaključuje Radunović.

Bonus video: