Kamp Reala u Podgorici u avgustu

0 komentar(a)
Kamp Reala, Foto: Vijesti
Kamp Reala, Foto: Vijesti
Ažurirano: 08.07.2016. 14:49h

Fudbalski kamp, u organizaciji Real Madrid fondacije, biće održan od 19. do 23. avgusta u Podgorici, najavili su organizatori manifestacije.

Kamp će biti održan na stadionu Mladosti, a vodiće ga treneri mlađih kategorija slavnog madridskog kluba.

Menadžer Real Madrid fondacije za Balkan, Zlatko Marić, kazao je da je ona osnovana 1997. godine, kao i da je njena misija promocija obrazovnih vrijednosti kroz sport.

"Fondacija ima pet glavnih područja djelatnosti – sportske, obrazovne i kulturne aktivnosti, aktivnosti socijalne zaštite, međunarodna saradnja i institucionalne aktivnosti. Fondacija organizuje klinike, odnosno kampove u 35 država širom svijeta sa više od 35 hiljada djece", rekao je Marić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Fondacija na kampovima donosi filozofiju, vrijednosti i metodologiju obuke koja se primjenjuje u Akademiji madridskog fudbalskog kluba.

"Klinika je otvorena za sve učesnike od sedam do 17 godina. Ona je predviđena za obuku mladih igrača, kao i fudbalskih trenera u lokalnim klubovima. Polaznici se mogu registrovati na sajtu www. frmclinicsmontenegro.com. Svrha fudbalske klinike je promocija vrijednosti Real Madrid nastave u istom stilu koji se koristi u akademiji za mlade igrače tog kluba", rekao je Marić.

On je naglasio da treneri, koji će raditi na kampu, dolaze iz Španije, a izabraće ih tehnička komisija Akademije i Fondacije Real Madrid.

Klinike će, osim u Podgorici, biti održane u Banja Luci i Dubrovniku.

On je istakao da je broj učesnika ograničen na 150, kao i da kotizacija iznosi 250 EUR.

"Djeca će tokom kampa trenirati sat i 45 minuta. Kamp je odlična prilika za talentovane igrače da se potvrde pred španskim stručnjacima. Kasnije oni, koje treneri selektiraju, imaće priliku da treniraju u kampu Reala u Madridu. Sa podgoričkog kampa biće selektirano 12 igrača", rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, kamp je zbog kvaliteta rada ograničen na 150 polaznika.

Kordinator fondacije za Crnu Goru, Željko Petričević, kazao je da su se na organizaciju kampa odlučili zbog velikog broja talentovane djece.

Sekretar sekretarijata za kulturu i sport, Nela Savković, kazala je da doprinos Glavnog grada podrazumijeva obezbjeđivanje smještaja za trenere iz Španije i prostora na kojem će biti održan kamp.

"Tu aktivnost vidimo kao dio naše ukupne djelatnosti u podržavanju, njegovanju i unapređivanja sportskog stila života i ukupne sportske culture. Računamo na sve benefite koje imamo od sporta, a to su prije svih mentalno i fizičko zdravlje, kao i svim onim vrijednostima koja će djeca usvojiti na kampu učeći da poštuju protivnika, o fer pleju, toleranciji, razvijajući svoje psiho-fizičke sposobnosti i emocije", rekla je Savković.

Bonus video: