Budućnost stigla do Genka i nakon serije promašaja

0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.07.2016. 19:24h

Budućnost je izborila duel sa Genkom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Uradila je to minimalnom pobjedom protiv Rabotničkog 1:0 a mogla do vrha da napuni mrežu gostiju iz Makedonije.

Jedini gol postigla je iz penala već u 18. minutu, stekla u tom trenutku i rezultatsku i brojčanu prednost na terenu, ali je do kraja strahovala da meč ne uđe u produžetke, zbog nevjerovatne serije promašaja u drugom poluvremenu...

„Imali smo dosta situacija pred golom, neke je teže bilo promašiti, ali je u ovom trenutku najvažnije da smo prošli. Može da brine realizacija, ali u timu su mladi momci, osim Đalovića. Siguran sam da ćemo popraviti taj dio igre, a vjerujem i da smo dovođenjem Gorana Vujovića napravili dobar posao“, kazao je Miodrag Vukotić, trener Budućnosti.

Budućnost je 90 minuta kontrolisala apsolutno svaki dio terena, osim onaj u šesnaestercu gostiju.

Od starta se vidjelo da „plavi“ imaju plan kako da dođu do prolaza, a svodio se na to da visoko postavljeni vezni igrači spriječe igru rival i da čekaju šansu da iz brzih napada krenu ka golu. U petom minutu složili su prvu šansu, ali je Pejakovićev udarac sa desetak metara golman Šiškovski zaustavio.

Domaćin je bolju, odvažniju i pametnu igru naplatio u 17. minutu, i to duplo. Raičković se izborio za loptu na ivici šesnaesterca, krenuo sam da završi akciju, a Najdovski ga oborio sa leđa. Penal i crveni karton – 1:0, Radunović, Budućnost je stekla i rezultatsku i brojčanu prednost.

Bilo je mnogo lakše od tog trenutka, ali Vukotićev tim nije upao u zamku da po svaku cijenu postigne drugi gol i riješi meč.

Čekao se pravi trenutak, ali se nije dočekao. Kako je vrijeme odmicalo, Budućnost je sve lakše i brže dolazila do šansi i svaku uprskala. Pejaković i Đalović pogodili su stative iz zicer situacija, nekoliko otvorenih šuteva sa vrha šesnaesterca završili su pored gola, a u posljednjim trenucima meča nisu postigli gol ni u situaciji pet na tri, kada su gosti bili bez golmana, koji se vraćao sa polovine Budućnosti.

Srećom, Rabotnički je bio toliko bezopasan da je uputio samo jedan šut ka golu, i to 20-ak minuta do kraja sa više od 30 metara.

„Ovaj rezultat smo napravili bez pojačanja, sa klincima iz omladinskog pogona. Nadam se da će ova pobjeda donijeti neke bolje dane za klub, da će se shvatiti što su ovi momci napravili. Mi sada čekamo Genk, cilj je da odigramo najbolje što možemo u te dvije utakmice”, zaključio je Vukotić.

Budućnost – Rabotnički 1:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Johan Burghart (Danska). Strijelac: Radunović u 18. minutu (penal).

Budućnost: Dragojević, Raspopović, Vukčević, Mitrović, Radunović, Hočko, Mirković (77. Janketić), Raičković (82. Raičković), Vušurović, Pejaković (73. Seratlić), Đalović.

Rabotnički: Šiškovski, Šiljanovski (46. Tomaš), Mitev, Najdovski, Cikarski, Duranski (75. Galić), Najdenov, Trajčevski, Sahiti, Erera (55. Elmas), Altipamakovski

Bonus video: